Ook Jeugd Boulderseizoen van start

23 Januari 2017 15:00:16

Afgelopen zaterdag 21 januari startte in Delft de bouldercompetitie voor de jeugd CDE. Maar liefst 89 deelnemers waren naar Bouldercentrum Delfts Bleau afgereisd en keerden aan het eind van de dag huiswaards met in totaal 627 tops.

Maximale scores
De wedstrijd vond plaats in twee startgroepen waarbij het de eer was aan de D- en E jeugd om het seizoen te openen. In de jongste E-groep ging de eerste overwinning naar Tessa Robichon. Met een miniem verschil van één bonuspoging wist ze te winnen met een 9T10 10B10 score. Vorig seizoen namen er er geen Jongens E deel aan de competitie. Nu stonden er drie aan de start. Connor Brandt was overduidelijk de beste door met een 8T10 10B11 score met vier tops verschil te winnen. Inderdaad, op deze leeftijd zijn de meisjes beter dan de jongens. Dit beeld zien we ook terug in de D-categorie waar Noor Witte met een maximale score van 10 flashes oftewel een 10T10 10B10 score de beste score en daarmee uiteraard ook de overwinning noteerde. Bij de jongens werd de winst gedeeld tussen Mees Rietberg en Jouke Visser die allebei een 10T11 10B10 score behaalden.
 
Hoger niveau
Na twee uur boulderen en een korte pauze van 15 minuten ging de C-categorie van start. Hierin werd bij de meisjes maar liefst drie keer een maximale score van 10T10 10B10 behaald: Skylar van der Oest, Mara Voorthuis en Edith Savenije behaalde de topscore. Ook bij de jongens werd een maximale score behaald door Daan Terng. Achteraf bezien hadden de boulders misschien iets moeilijker geschroefd moeten worden door hoofdroutebouwer Michiel Nieuwenhuijsen. De boulders waren gebouwd op basis van het niveau van 2016 en mogelijk mogen we dus ook concluderen dat het niveau van de jonge wedstrijdboulderaars omhoog is gegaan. Een mooi signaal!
 
 
Foto's zijn op de NKBV-fotopagina te vinden en op Facebook heeft fotograaf Sytse van Slooten ook een mooi album geplaatst.
 
De volgende wedstrijd in de Jeugd Boulder CDE competitie vindt op zondag 12 februari plaats bij Bolder Neoliet Rotterdam.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?