Nikki van Bergen en Nicky de Leeuw Nederlands kampioen boulder

16 Juni 2014 10:33:20

Afgelopen zaterdag 14 juni hebben Nicky de Leeuw (m) en Nikki van Bergen (v) in Delft het Lotto NK Boulder gewonnen. Bij de heren voerde Timo Tak de spanning in de finale behoorlijk op door na twee boulders aan de leiding te gaan. In het tweede deel van de finale toonde Nicky zijn uitzonderlijke klasse door de derde boulder als enige finalist te flashen. Met de titel in zicht flashte hij ook de laatste boulder, waarmee hij zijn vijfde nationale titel behaalde. Timo Tak pakte net als vorig jaar het zilver en routinier Ferdinand Schulte legde stijlvol beslag op het brons.

Dames
Bij de dames werd de titelstrijd tussen Vera Zijlstra en Nikki van Bergen beslecht in het voordeel van Nikki van Bergen. Beide dames flashten de eerste twee finaleboulders. De derde boulder zorgde voor een verassing doordat deze door de in de halve finale al sterk klimmende Roelien van de Vrie en Elisabeth Keijzer werd getopt, terwijl Zijlstra en van Bergen niet verder kwamen dan de bonusgreep. De laatste boulder bleek te lastig voor het deelnemersveld, waardoor de uitslag van de halve finale bepaalde dat Nikki van Bergen als nieuwe Nederlands kampioen boulderen gehuldigd kon worden.

Het Lotto NK Boulder 2014 werd in samenwerking met Bouldercentrum Delfts Bleau georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door Lotto.

Een foto impressie van Sytse van Slooten vind je hier.

Het kampioenschap was voor het eerst ook via een livestream te volgen. Heb je het kampioenschap gemist? Kijk hem dan hieronder terug! 


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?