Negen wildcards voor EYCB uitgereikt

26 April 2018 07:53:01

Tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap Boulder afgelopen zaterdag 21 april in Rotterdam, zijn er behalve acht gouden medailles, ook negen wildcards uitgereikt. Door te eindigen in de top-3 hebben de jonge boulderaars voor zichzelf de weg vrijgemaakt naar deelname aan de European Youth Cup Boulder op 2 en 3 juni in Delft.

Voor de EYCB, wat een officiële jeugdwedstrijd is voor de internationale sportklimfederatie IFSC, geldt dat alleen bondscoaches van de nationale klimbonden van Europese landen hun atleten mogen inschrijven. Omdat dit jaar een EYCB wordt georganiseerd in Delft, krijgt Nederland extra startbewijzen toegewezen. 

Tijdens het NJK Boulder 2018 afgelopen weekend was het dus zaak voor klimmers die niet voor Jong Oranje uitkomen, maar wel willen meedoen aan de EYCB, om in de top-3 te eindigen. De volgende klimmers hebben het podium gehaald en daarmee hun wildcard weten te bemachtigen:

Jongens Junioren  Meisjes Junioren     
Gidion van Doorn (2)  Laura Knops (2)
Zeno Schaekers (3)   

Jongens Jeugd A Meisjes Jeugd A  
Tycho van der Straaten (3) Isabelle van der Heijden (2)
  Mette van Liempd (3)

Jongens Jeugd B     Meisjes Jeugd B
  Lies van Raaij (1)
  Lisa Klem (2)
  Amber Schiffeleers (3)

nb: van deze negen klimmers, verschijnen er acht aan de start op 2 juni. Laura Knops zal niet deelnemen aan het de EYCB.

Lees meer over de EYCB op 2 en 3 juni in Delft.

banner Tenaya

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?