Nederlandse delegatie doet goede zaken op WK IJsklimmen

05 Februari 2017 15:39:40

De Nederlandse delegatie die afgelopen weekend deelnam aan het WK IJsklimmen heeft goede zaken gedaan. Tijdens de kwalificatierondes vonden er in drie van vier wedstrijddisciplines Nederlandse deelnemers een doorgang naar de volgende ronde.

Marianne van der Steen was de eerste die zaterdag een plek veroverde in de halve finale Lead. Ze deed dit met een solide klim in de kwalificatieroute waarin ze vlak net de top door haar 4,5 minuten klimtijd was. Dit was goed voor een twaalfde plaats. In de halve finale diezelfde avond, liet ze bij het een na laatste setje helaas een ijsbijl vallen, waardoor ze de route niet kon afmaken. Het leverde haar een 13e plaats op.

Debuut 
Debutant Line van den Berg wist een plek in de speedfinale te bemachtigen. In de twee runs maakte ze nagenoeg geen fouten waardoor ze beide runs in minder dan 1 minuut wist te klimmen. In de finale behaalde ze uiteindelijk een 16e plek.

Line van den Berg in haar Lead kwalificatie (Foto: Tim van der Linden)
 
Dennis van Hoek kwam de kwalificatie Speed goed door. Zijn eerste run leek met 5 seconde even een nieuw wereldrecord te zijn maar snel werd duidelijk dat hij bij de start over de tijdpoort was gesprongen. Hij kreeg een herkansing en noteerde een mooie 10,03 seconde. Zijn tweede run liep iets minder perfect maar met 14 seconde ruim snel genoeg voor een plek in de finale. Hij eindigde daarin als negende.
 
In de heren lead kwalificatie hadden de 5 Nederlandse heren een pittige wedstrijd. Maar liefst 73 heren uit 25 landen hadden een strijd om 9 halve finale plaatsen per startgroep. Dennis van Hoek kwam het dichtst bij kwalificatie door als 12e te eindigen in startgroep 1. Jorian Bakker werd in deze groep 32e. In de tweede startgroep noteerde Erik van der Goor met een 28e plaats de beste prestatie, op de voet gevolgd door Ferdinand Schulte die 29e werd en Frank de Haan werd 34e.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?