Minieme verschillen bij Jeugd Lead 3 JAB

25 September 2017 15:20:01

Afgelopen zaterdag 23 september, vond bij IVY Climbing in Sittard de derde wedstrijd uit de JAB Leadcompetitie plaats. Het werd een wedstrijd waarin kleine verschillen bepalend waren.

In de Jongens B finale klommen Jens de Louw en Leto Cavé beide naar een 25+ score waardoor de countback regel ingezet moest worden om de winnaar aan te wijzen. Leto Cavé won daardoor uiteindelijk de wedstrijd omdat hij in de voorronde een betere scores had neergezet. Bij de Meisjes B was het aanwijzen van de winnaar nog een stuk ingewikkelder; Sam Swalue en Isabelle van der Heijden klommen in de finale ook tot hetzelfde punt én behaalden ook nog eens in de voorronde dezelfde score doordat ze beide routes hadden getopt. De klimtijd in de finale werd nu bepalend waardoor Isabelle van der Heijden er als snelste klimster met de overwinning vandoor ging.
 
Castor Sprado was de verrassende winnaar bij de Jongens A. Hij was al vaker dicht bij een podiumplaats gekomen, maar vandaag mocht hij direct naar de hoogste trede! Bij de meisjes ging de overwinning naar Laura Knops die voor de zomer al indruk maakte door het NJK Boulder te winnen.
 
Bij de Junioren moest ook de countback er aan te pas komen om Nigel Armino als winnaar aan te kunnen wijzen. In de Meisjes Junioren categorie ging de overwinning overtuigend naar Lynn van der Meer die met de ijzersterke boulderaar Julia Meijer een interessante opponent had die in de lange IVY Climbing routes  net iets weerstand te kort kwam om het Lynn echt moeilijk te maken.
 
Bekijk de volledige uitslag
 
Bekijk een foto-impressie van Paul Lahaye:


De vierde en laatste wedstrijd van de JAB Leadcompetitie wordt op 7 oktober bij Yellow Stone in Roosendaal gehouden. Na deze wedstrijd is bekend wie er op 2 december bij Neoliet Utrecht om de nationale jeugdtitels Lead strijden. 
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?