Klimgebieden en -evenementen deze zomer

24 Mei 2018 08:33:57

In België is het komend voor- en naseizoen druk met evenementen in de klimgebieden die vallen onder de NKBV-klimjaarkaart. Van openingen van nieuwe gebiedjes tot urenlange klimevents in Freyr en Durnal.

Anhée
De lange voorjaarsklimweekenden zijn voorbij, maar in België hoef je je voorlopig niet te vervelen. Op 26 mei is de nieuwste aanvulling op de klimjaarkaart geopend: Anhée is het 21ste klimgebied dat je in België kunt bezoeken. 

Bovenstroomse massieven Sy
Vervolgens heropenen op zaterdag 9 juni de eerste beide bovenstroomse massieven van Sy. De Club Alpin Belge nodigt iedereen uit om die dag langs te komen. Het officiële deel van de dag begint om 11:00 uur. Tussen 12:00 en 16:00 uur worden de beide massieven Rochers du Banc en Cathédrale geopend voor het klimmen. Verder wordt er die dag ook een wandeling georganiseerd.

Er is nog geen nieuwe topo beschikbaar van Sy. De oude topo uit 1986 van Jan Groeneveld is nog prima bruikbaar. De topo is ingescand en online geplaatst in de NKBV tochtenwiki. Met dank aan Jan Groeneveld! 


Foto: Peter Videler

Evenementen

24 uur van Freyr
We trappen de klimzomer af tijdens het weekend van 2 en 3 juni, als de Club Alpin Belge (CAB) feest viert in Freyr  met onder meer met de 24 uur van Freyr.  Dit is een klimmarathon van zaterdag 14 uur tot zondag 14 uur met verplichte bivak in de wand. Aanmelden kan via dit formulier

12 Uren van Durnal
Aan het eind van de zomer op zaterdag 15 september 2018 organiseren CAB, KBF en NKBV voor de vierde maal gezamenlijk een vriendschappelijke 'wedstrijd' met als doel om minimaal 1000 meter, of beter nog, alle routes op het massief van Durnal op één dag te klimmen. Lees meer info en schrijf je in voor de 12 Uren van Durnal.Klimgebieden in de Tochtenwiki
Actuele informatie over de 21 met de klimjaarkaart in België toegankelijke klimmassieven kun je vinden in de NKBV tochtenwiki. Je kunt hier ook je eigen ervaringen en je eigen foto's posten! We werken er aan om voor het eind van het jaar alle klimgebieden in een straal van circa 300 km om Nederland in de wiki te zetten. 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?