Jongste jeugd trapt leadcompetitie af

26 Juni 2017 14:24:13

De Jeugd C, D en E klommen afgelopen zondag 25 juni bij Neoliet Eindhoven hun eerste wedstrijd van de nationale jeugd leadcompetitie. In de oudste Jeugd C categorie ging de winst overtuigend naar Edith Savenije. Ze wist maar liefst 5 van de 6 routes uit te klimmen. Bij de jongens werd de winst gedeeld door Gijs Kieboom en Ferbe Verburg. In de D groep was Bente Schiffeleers de sterkte bij de meisjes en ging Sjors Bon bij de jongens met de eerste plaats medaille op zak naar huis. De jongste E categorie werd gewonnen door Ralf Sprokkereef en Alysha Mulder. 

Bekijk de volledige uitslag. Mogelijk valt hierbij op dat in sommige gevallen klimmers met meer tops onder klimmers met minder tops zijn geëindigd. Dit komt omdat er per route een ranking wordt opgemaakt en de gecombineerde ranking van alle routes de eindstand bepaalt. Er wordt dus niet, zoals dat bij het boulderen wel gebeurt, in eerste instantie naar het aantal behaalde tops gekeken.
 
Na deze eerste wedstrijd begint voor de C, D en E categorieën meteen de zomerstop. Op 17 september zet de jongste jeugd de competitie voort bij Rock Steady in Bussum.
 
Op de NKBV fotopagina staat dit keer helaas geen fotoverslag van de wedstrijd maar wel een overzicht van alle podiums.Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?