Jongste boulderjeugd sluit met veel tops de competitie af

11 April 2017 13:19:33

Monk Amsterdam was afgelopen zaterdag 8 april met JB4 CDE het laatste station van de CDE bouldercompetitie. Daarmee was het ook de laatste kans om je te plaatsen voor het NJK Boulder 2017. Dit lukte uiteindelijk 45 jeugdboulderaars.

De wedstrijd bij Monk begon met de jongste D en E categorieën. Al snel bleek dat er weinig foutjes gemaakt mochten worden; de meeste boulders waren goed te doen. Sterker nog, in de jeugd D categorie moest er voor de winst foutloos geklommen worden. Noor Witte en Daan Terng deden dit door alle boulders te flashen. Bij de meisjes E kwam Alysha Mulder ook heel ver door negen van de tien boulders in één keer te klimmen. Alleen de zesde boulder was voor haar een sprongetje te ver, wat voor alle E klimmers het geval was. Bij de Jongens E ging de winst met 8 tops naar Danko Olislagers. 
 
Na twee en een half uur boulderen zat het er voor de DE startgroep op en was het de beurt aan de jeugd C. Eigenlijk is het in deze leeftijdscategorieën niet nodig om onderscheid te maken tussen jongens en meisjes want ze krijgen toch dezelfde boulder problemen voorgeschoteld en elke keer blijkt weer dat ze ook ongeveer even goed zijn. Vandaag ging die eer, dankzij een maximale 10T10 10B10 score van Skylar van der Oest, naar de meisjes. Bij de jongens C was het vooral een Nederland-België tussen Daan Terng en de Belgische Jitse Remes die eindigde in een onbesliste wedstrijd doordat beide jongens een 10T12 10B10 behaalden.
 
Bekijk de volledige uitslag.
 
Eindstand competitie
Na de wedstrijd kon ook de eindstand van de competitie opgemaakt worden. Bij de E jeugd gaat de competitie overwinning naar Alysha Mulder en Connor Brandt. Noor Witte is het hele seizoen ongeslagen gebleven bij de meisjes D en wint de competitie daardoor met een maximale score van 400 punten. Bij de Jongens D gaat de winst naar Jouke Visser. Daan Terng wint bij de Jongens C overtuigend en Edith Savenije doet dit bijna net zo overtuigend bij de meisjes C. 
 
Bekijk de volledige competitie competitie eindstand.
 
Bekijk ook wie zich voor het NJK Boulder 2017. Dit kampioenschap vindt op zaterdag 3 juni plaats bij Monk Rotterdam. 
 
Bekijk een fotoimpressie van de wedstrijd:


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?