Jong Oranje gooit hoge ogen in Sofia

07 Augustus 2017 10:38:19

Tijdens de European Youth Cup Boulderen in het Bulgaarse Sofia heeft Jong Oranje zeer goed gepresteerd. Onder leiding van coach Aukje van Weert wist Tiba Vroom een podiumplaats te veroveren. Ook Julia Meijker en Don van Laere klommen zich in de finale. Het debuut op een internationale wedstrijd van Zeno Schaekers resulteerde in een nette 24ste plek.

Podium
Waar Julia Meijer in Argentière al een podiumplek pakte, trad Tiba afgelopen weekend in haar voetsporen. De Leidense plaatste zich als zevende voor de finale en wist daarin op te klimmen tot een derde plek. Opnieuw brons dus voor Jong Oranje! Julia Meijer behaalde in diezelfde finale (meisjes junioren) een zevende plek.

Debuut
Debutant op een internationale wedstrijd Zeno Schaekers klom een zeer verdienstelijke wedstrijd. Hoewel hij zich niet kwalificeerde voor de finale, pakte hij een 24ste plek (tussen 37 jeugd-A jongens) met twee knappe tops. Don van Laere wist opnieuw de finale te halen bij de junioren. Hij eindigde als zevende met drie flashes en één top in twee pogingen uit acht boulders.


Zeno Schaekers (Foto: Aukje van Weert)

Livestream
Op het Youtube kanaal van de World Cup kun je via de verschillende camera's die op de routes zijn gericht de Nederlandse klimmers terug bekijken.

EYC Lead
De volgende wedstrijd waarin we Jong Oranje in actie zien, is de European Youth Cup Lead in het Oostenrijkse Mitterdorf komend weekend op 12 en 13 augustus. Aan de start verschijnt opnieuw Zeno Schaekers, maar ook Mark Brand, Nigel Armino, Leto Cavé, Mischa Radt, Paul Brand, Lynn van der Meer en Sam Swalue. Volg voor updates Jong Oranje via Facebook.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?