Jeugd Lead competitie afgetrapt met Jeugd Lead 1 JAB

21 Juni 2017 08:27:41

Afgelopen zondag gaven de junioren en Jeugd A en B lead klimmers acte de présence bij klimhal Amsterdam voor de tweede wedstrijd uit de nationale jeugd leadcompetitie. Met het warme weer kwam het goed uit dat de klimhal over een mooie buiten klimmuur beschikt waar een deel van de kwalificatie op gehouden kon worden. Het leverde een mooie wedstrijd op!

Jeugd B
In deze jongste categorie, wisten maar liefst vier jongens beide kwalificatieroutes te toppen. De winst ging uiteindelijk voor de tweede keer op rij dit seizoen naar Leto Cavé die zeer overtuigend maar liefst 14 grepen verder klom dan nummer twee Paul Brand. Mischa Radt maakte na een langdurige blessure een mooie rentree door de derde plek op te eisen. 
 
Bij de Meisjes topte alleen Sam Swalue in de kwalificatie twee keer. Ze leek hiermee op weg te gaan voor ook een tweede zege op rij maar Isabelle van der Heijden gooide roet in het eten door met veel strijdlust de finaleroute te attaqueren. Het leverde haar, naast een mooi schouwspel,  ook de overwinning op. Sam moest genoegen nemen met de tweede plek en Mette van Liempd legde beslag op plaats 3.
 
Jeugd A
Bij de Jongens A ging de overwinning naar boulderaar Nikola Byelov. Nikola nam vorige maand bij Lead 1 voor het eerst deel aan een leadwedstrijd en werd daar zeer verdienstelijk zevende. Na afgelopen zondag kan hij een mooie eerste leadzege toevoegen aan zijn palmares. Jules Kluwer pakte de tweede plek en Antonie Moes de derde podiumplaats.
 
Carlijn Hukkelhoven is bezig aan een sterk seizoen en ging ook afgelopen zondag weer met de winst naar huis, voor Laura Knops (tweede) en Manon Boereboom (derde) die ondanks een knieblessure toch het podium wist te betreden.
 
Jeugd Lead 2 JAB

Junioren
Bij de Jongens Junioren werd er een spannende strijd geleverd tussen Mark Brand ene Nigel Armino. Beide jongens noteerden een dubbele top in de voorronde en Mark Brand leek in de finale hard op weg naar een derde top maar bleef uiteindelijk op een klein randje, een paar grepen onder de top steken. Vervolgens was het de beurt aan Nigel. Nigel is een technisch goed verzorgde klimmer en hij klom dan ook soepel door de finaleroute. Even leek hij iets lager dan Mark bijna te vallen maar herpakte zich goed om vervolgens steady door te klimmen richting de top. De eindgreep bleek uiteindelijk net iets te ver maar Nigel ging er wel met de winst vandoor. Tjebbe Zwart noteerde een derde plaats en pakte daarmee zijn eerste nationale eremetaal.
 
De Dames Junioren wedstrijd werd volledig gedomineerd door Lynn van der Meer. Ze was zondag ook de enige klimmer met een drietopper. Naomi Swagten en Julia van den Goor legden beslag op de overige podiumplaatsen.
 
De volledige uitslag vind je hier
 
Op de fotopagina van de NKBV staat een fotoverslag van de wedstrijd. 
 
De jeugd leadcompetitie wordt op 23 september voortgezet bij IVY Climbing in Sittard.

 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?