Internationale Jeugd Boulderwedstrijd bij Delfts Bleau

22 Maart 2018 07:57:37

De beste jeugdklimmers van Europa tegelijkertijd op een topsportevenement in Nederland? Op 2 en 3 juni 2018 is het zover. Samen met Bouldercentrum Delfts Bleau organiseert de NKBV de European Youth Cup Boulder in Delft.

Behalve een Europees feestje, is het de EYCB een mooie kans voor Jong Oranje klimmers, om zich voor eigen publiek te meten met internationaal talent. Op 2 juni vindt de kwalificatieronde plaats, waarin de acht beste dames en heren uit elke leeftijdscategorie zich kunnen plaatsen voor de finales op zondag.

De initiatiefnemers hiervoor zijn Jolanda Hoogvliet en Sander ter Steege van Delfts Bleau. Voor wie wel eens bij een boulderwedstrijd komt zijn dit zeker geen onbekenden; Jolanda en Sander zijn er altijd bij! Ook reizen ze regelmatig af naar World Cups en kampioenschappen om het Nederlands team aan te moedigen. Ze stapten naar de NKBV met de vraag of het niet mooi zou zijn als er na vijf jaar weer eens een internationale klimwedstrijd in Nederland zou plaatsvinden? Het antwoord op deze vraag kun je zelf geven door op 2 en 3 juni naar Delft te komen om de Europese jeugdtop in actie te zien.

Zo’n EYC Boulder is niet alleen leuk voor publiek en een mooie internationale wedstrijd voor Jong Oranje. Het biedt ook een unieke kans voor andere talentvolle Nederlandse jeugdboulderaars. Doordat deze wedstrijd in Nederland plaatsvindt mogen er meer Nederlandse klimmers deelnemen dan gebruikelijk en mag de top drie van het NJK Boulder deelnemen aan de EYC Boulder Delft 2018. Dit maakt beide wedstrijden extra spannend!

Bekijk het programma van de EYCB 2018 in Delft.

Foto: Paul Lahaye

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?