Deelnemers NK Boulder 2018 bekend

11 Juni 2018 14:22:04

Afgelopen weekend vond bij Boulderhal Sterk in Utrecht de vierde en laatste wedstrijd plaats in de nationale bouldercompetitie. Na deze wedstrijd is duidelijk wie er competitiewinnaar is geworden en wie zich heeft geplaatst voor het NK Boulder 2018; de beste 12 Nederlandse heren en dames plaatsten zich automatisch voor de ontknoping van het boulderseizoen op 7 juli in de Amsterdamse Apollohal.

Harde boulders
Na een pittige voorronde met harde boulders van het team van hoofdroutebouwer Jeroen Nepveu, startten de heren met een mooie opwarmboulder die door iedereen getopt werd in 2 of minder pogingen. Daarna volgde een boulder die flink onderscheid maakte in het deelnemersveld; het lukte Mark Brand en Michiel Hennevelt beide niet om de zone te bemachtigen, waar Don van Laere, Bruno Geurts en Timo Tak de boulder flashten. Max Deelen topte in drie pogingen. In de lastige mantleboulder, boulder 3 gingen alle deelnemers behalve Bruno nat, waar in boulder 4 Don de enige was die hem wist te toppen, zelfs te flashen. In die laatste boulder hield hij de wedstrijdwinst uit de handen van Bruno, die een mooie tweede plaats innam. Timo werd derde.

Flash
Bij de dames was Pleun Frank heer en meester over de wedstrijd. Ze flashte op een na alle boulders en stormde op die manier af op de wedstrijdwinst. Ze werd op de voet gevolgd door Ysa Rakestraw, die wel alle boulders topte, maar in vier pogingen meer. Kim van den Hout werd derde.

Competitiewinst
Met haar derde plek wist Kim net de competitiewinst niet te pakken. Hiervoor had ze namelijk minimaal een gedeeld eerste plek nodig. De afwezige Lauranne Dufour had in de vorige drie wedstrijden zoveel punten bemachtigd, dat ze Kim deze wedstrijd voor bleef. Kim werd uiteindelijk knap tweede, Pleun pakte het brons.

Bij de heren zag het competitiepodium er bijna hetzelfde uit als het wedstrijdpodium, maar werd er iets gewisseld in de nummering. Zo pakte Timo het goud, Don het zilver en was Bruno goed voor het brons.

Bekijk de volledige competitie-eindstand.

NK Boulder 2018
Met de competitie-eindstand is gelijk bekend wie zich hebben geplaatst voor het NK Boulder 2018. Wie dat zijn vind je op nkboulder.nkbv.nl. Bemachtig gelijk je tickets voor deze spectaculaire ontknoping van het nationale boulderseizoen op 7 juni!

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?