Deelnemers NJK Boulder bekend

26 April 2017 11:23:58

Afgelopen werd bij Gropo in Groningen eindstrijd van de JAB Bouldercompetitie beslist. Met het afsluiten van de competitie zijn nu alle deelnemers van het NJK Boulder 2017 bekend, dat plaatsvindt op zaterdag 3 juni bij Monk Rotterdam.

De wedstrijd in Gropo was om meerdere redenen bijzonder. Allereerst vond de laatste nationale wedstrijd die zo noordelijk in Nederland werd gehouden plaats in 1999. Daarnaast had de wedstrijd een nieuw format. De eerste drie competitiewedstrijden bestonden uit een enkele flash ronde, maar in Groningen was hier een extra finale ronde met drie on sight boulders aan toegevoegd. In on sight format klimmen is een stuk lastiger dan in een flash format omdat je als klimmer zelf de oplossing moet verzinnen zonder te mogen overleggen met andere klimmers of coaches. Ook kun je niet kijken hoe iemand anders de boulder klimt. Kortom, er werden behoorlijk wat nieuwe wedstrijdvaardigheden van de jonge talenten gevraagd!
 
Jeugd B
In de Meisjes B categorie bleek Isabelle van der Heijden de beste probleemoplosser. Ze maakte het verschil door de laatste boulder, een onzeker diagonaal sprongetje in haar derde poging te klimmen. Bij de Jongens B ging de winst voor de vierde keer op rij naar Leto Cavé. Hij verzilverde deze door de tweede boulder in drie pogingen te toppen terwijl Jens de Louw hier vier pogingen voor nodig had. Leto wint dus ongeslagen de competitie.Bij de meisjes B gaat deze naar Pleun Frank, die vooral aan het begin van het seizoen ijzersterk klom.
 
Jeugd A
In de A groep behaalde Nikola Byelov overtuigend de overwinning door als enige in zijn categorie de eerste en derde boulder te klimmen. De in de Oekraïne geboren Nikola, of Mikola werd twee weken geleden lid van Jong Oranje op de dag dat hij een Nederlands paspoort had gekregen. Nikola wint met deze zege ook de competitie. Bij de Meisjes A ging de winst naar Kyra de Bree. Een flash in de tweede boulder was voldoende voor de overwinning. De competitie overwinning gaat naar Ysa Rakestraw.
 
Junioren
Bij de junioren leverden Julia Meijer en Tiba Vroom een interessante strijd. Beide dames flashten de eerste twee boulders. Vervolgens had Tiba een tweede poging nodig voor de derde en laatste boulder en leek ze de overwinning aan Julia te geven. Deze had echter voor de laatste boulder drie pogingen nodig, waardoor de winst naar Tiba Vroom ging. Tiba lijkt met deze prestatie volledig hersteld van een enkelblessure. Julia pakt met haar tweede plek de winst in de competitie. Bij de jongens ging de overwinning zondag naar Don van Laere. Don flashte als enige de eerste boulder en gaf deze voorsprong in de laatste twee boulders niet meer weg. Met deze winst blijft Don ongeslagen in de competitie. Toch gaat de competitie-overwinning, omdat Don de derde competitiewedstrijd moest laten schieten, naar Nigel Armino.
 
Bekijk de uitslag van Jeugd Boulder 4 JAB. 
 
Bekijk ook de competitie eindstand en wie zich hebben geplaatst voor het NJK Boulder 2017.
 
Klimfotograaf Sytse van Slooten was ook naar afgereisd naar Gropo en heeft een mooie foto impressie op zijn Facebook pagina gezet.
Foto: Sytse van Slooten


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?