De beste voorbereiding op je bergwandelvakantie

01 Juni 2018 08:24:56

Juni waarschijnlijk wel weet de maand waarin de meeste huttenwaarden hun accomodaties weer openen voor het zomerpubliek. Ga je op vroege bergvakantie? Let dan wel even op of jouw hut ook al geopend is. Vervolgens stippel je je eigen route uit via de tochtenwiki en kun je in veel gevallen je hut reserveren. Ga optimaal voorbereid de bergen in met onze #bergwandeltips!Op nkbv.nl/bergwandeltips geven we je tips, uitleg en informatie ter voorbereiding op je bergwandelvakantie. Zo hebben we tips om knie- en enkelblessures te voorkomen met meerdere oefeningen voor sterke knieën, enkels en core. 

Goed verzekerd
In de bergen loop je andere risico’s, dan een vakantie aan het strand. Daarom heeft de NKBV speciaal voor leden de NKBV-reisverzekering. Naast de dekking die je gewend bent van een normale reisverzekering, ben je extra verzekerd tegen bergsportrisico’s, zoals opsporing, redding en repatriëring.

De juiste bergschoen
Ga je de eerste keer een wandeltocht maken in de bergen, dan vind je genoeg keuze in de outdoorwinkels. Om je wat meer voor te bereiden, geven we je hier uitleg wat het verschil is tussen de verschillende categorieën.

Kortom, ga naar nkbv.nl/bergwandeltips en ga top voorbereid op bergwandelvakantie. Heb jij nog aanvullende tips? Deel ze met ons via #bergwandeltips (Twitter, Instagram of Facebook).

 
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?