Boulderjeugd strijdt op de bakermat van het indoor boulderen

29 Maart 2017 08:39:27

Afgelopen zaterdag 25 maart vond de derde bouldercompetitiewedstrijd plaats voor de Jeugd JAB bij Monk in Eindhoven. Monk, dat in oktober 2008 als eerste boulderhal van Nederland haar deuren opende is de bakermat van het Nederlandse indoor boulderen. 

Bijna alles geflasht
De Jeugd B categorie mocht als eerste van start om de tien boulderproblemen op te lossen. Dat bleek een behoorlijke uitdaging. Bij de meisjes wisten Sam Swalue en Pleun Frank er acht te toppen waarbij de zege naar Sam ging omdat ze hier één klimpoging minder nodig voor had. Bij de Jongens was Leto Cavé oppermachtig. Hij topte als enige alle boulders en had slechts voor één boulder meer dan één poging nodig. 

Eerste nationale overwinning 
Vervolgens was het de beurt aan de Jeugd A klimmers. Hier ging de winst overtuigend naar Ysa Rakestraw die vorige week al diepe indruk maakte door bij de senioren Boulder 3 de winst op haar naam te schrijven. Bij de jongens pakte Isaac van Hoogstraaten van het team Monk Jeugd Eindhoven zijn eerste nationale overwinning! Hij deed dit ook nog eens in stijl door het verschil te maken in probleem #10 die hij als enige wist te klimmen.

Junioren 
Tot slot kwamen de junioren in actie. Bij de jonge dames werd dit een spannende strijd tussen Lynn van der Meer en local Marieke Berends. Beiden wisten 6 boulders te klimmen waarvoor uiteindelijk Lynn het minste aantal pogingen nodig had en daarmee de overwinning pakte. Bij de jongens overtuigde Nigel Armino door de wedstrijd met 9 tops te winnen. 
 
Bekijk de volledige uitslag en de huidige competitiestand

Bekijk ook het fotoverslag:

Laatste wedstrijd 
Op zondag 23 april vindt de vierde en laatste wedstrijd uit de JAB Bouldercompetitie plaats bij Gropo in Groningen. Deze wedstrijd wordt een try-out voor een mogelijk nieuw wedstrijdformat met een extra finaleronde. Na deze wedstrijd zal bekend zijn wie zich geplaatst hebben voor het NJK Boulder 2017 van zaterdag 3 juni bij Monk Rotterdam. 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?