ACTUEEL - HOME

rss

Tukhut tijdens voorjaarsvakantie geopend

21 februari 2017 01:00:00 Tukhut tijdens voorjaarsvakantie geopend

De NKBV Tukhut in de Belgische Ardennen gaat aanstaanse vrijdag 24 februari open en zal de hele volgende week geopend zijn tijdens de voorjaarsvakantie. Kom je langs? Als NKBV-lid kun je voor slechts €7,- overnachten in de NKBV 'berghut' in Sy, aan de oever van de Ourthe.

Lees meer

Off-piste? Kennis is veiligheid

21 februari 2017 01:00:00 Off-piste? Kennis is veiligheid

Wintersporters die de geprepareerde pistes willen verlaten, moeten dat alleen doen wanneer ze lawinegevaar kunnen inschatten en op de hoogte zijn van de voorspellingen en omstandigheden. De NKBV, wePowder en de Nederlandse UIAGM-berggidsen adviseren alleen off-piste te gaan als je precies weet wat je doet.

Lees meer

Boulder 2: spannend tot het laatste moment

20 februari 2017 01:00:00 Boulder 2: spannend tot het laatste moment

Afgelopen zaterdag 18 februari vond bij Monk Eindhoven de tweede wedstrijd plaats in de nationale bouldercompetitie. Met 18 dames en 49 heren was de strijd om de zes te vergeven finaleplaatsen hevig. Bij de heren waren Dirk Mol en Elko Schellingerhout twee opvallende finalisten. Beide heren deden in 2014 voor het laatst mee aan de nationale bouldercompetitie en hebben een behoorlijke palmares achter hun naam staan. Bovendien sneuvelden in de voorronde favorieten als Timo Tak en Remmelt Dirksen. Voer voor een spannende finale.

Lees meer

Hoogtelijn 1-2017: Hogeschool

16 februari 2017 01:00:00 Hoogtelijn 1-2017: Hogeschool

Hoogtelijn ligt vanaf vandaag weer bij alle NKBV-leden op de deurmat. In de eerste editie van 2017 besteden we extra aandacht aan bijscholing in de bergen. Want de condities in ons geliefde landschap veranderen voortdurend. Gletsjers en sneeuwvelden trekken zich terug en opwarming zorgt voor steenslag. Maar ook de ontwikkelingen in materiaal en zekeringstechnieken staan niet stil. Onze conclusie is: ook al doe je al zestig jaar aan bergsport en heb je alle alpiene cursussen doorlopen, je raakt nooit uitgeleerd.

Lees meer
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?