MENU

Vrijwilligers

De NKBV zou niet bestaan zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ook iets meer voor de klim- en bergsport betekenen? Dan is een van de vrijwilligersfuncties vast iets voor jou. Je kunt op vele manieren actief zijn binnen onze vereniging. Binnen de regio’s, als bestuurslid of instructeur, of als ondersteuning bij de vele leuke en gezellige activiteiten die regionaal georganiseerd worden. Binnen een van de commissies waarbij vooral je kennis en ervaring van waarde kan zijn voor de NKBV. Of als sportklimbegeleider, sportkliminstructeur, tochtleider of alpien instructeur. Naast het begeleiden van activiteiten in jouw regio kun je ook ingezet worden voor cursussen en tochten in de Alpen.

Actief in jouw regio

Onder de NKBV hangen zelfstandige verenigingen die wij regio's noemen. Als lid ben je automatisch aangesloten bij een van de NKBV-regio's en kun je meedoen aan activiteiten die zij organiseren. Ook kun je de regio helpen als instructeur, begeleider of bestuurslid. De regio's hebben hun actuele vacatures op hun eigen website staan en de contactgegevens voor nadere informatie.

Overzicht regio's

Vrijwilliger worden voor de wedstrijdsport?

Voor de verschillende Nederlandse Competities zijn we op zoek naar enthousiastelingen die willen meehelpen met het organiseren van de wedstrijden. We zoeken juryleden, coordinatoren en routebouwers.

Bekijk vacatures

Begeleider of instructeur bij workshops, cursussen en reizen?

Als sporttechnisch kader heb je een erkende opleiding gevolgd bij de NKBV en begeleid je activiteiten op het gebied van bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. De NKBV investeert fors in de opleiding en bijscholing van (sportklim)instructeurs en tochtleiders. Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten.

Bekijk onze opleidingen

Je kennis en ervaring inzetten binnen een van onze commissies?

De NKBV heeft diverse commissies. Hierin zitten betrokken leden die verstand of ideeën hebben over het onderwerp van de commissie. Als commissielid kom je een aantal keer per keer bij elkaar om over de voortgang van activiteiten te praten die zijn voortgevloeid uit eerdere besprekingen.

Overzicht van commissies

Vacatures voor vrijwilligers

Zoals je leest kan je betrokken raken bij de NKBV op vele fronten; van wedstrijdtechnische zaken, tot het reisprogramma of in de regio. Betrokken vrijwilligers zetten zich in om deze activiteiten voor onze leden mogelijk te maken. Vind jij het ook leuk om een bijdrage te leveren aan onze vereniging? Check dan de vacatures

Vacatures vrijwilligers