FJALLRAVEN BERGTAGEN ALPINISMECOLLECTIE

Fjällräven maakt opnieuw contact met het leven boven de boomgrens dankzij de bergtagen-collectie.

Voor de herfst- en wintercollectie van 2017 is Fjällräven teruggegaan naar haar roots: de bergen. De Bergtagen-collectie is ontworpen vanuit zowel traditioneel als innovatief oogpunt. Geen enkele laag van dit alpinisme-systeem doet compromissen aan functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit.Bergtagen is ontworpen in samenwerking met een elite testteam, onder wie de eerste berggids van Zweden Stefan Palm. Het is voor iedereen die tijd doorbrengt boven de boomgrens, in de zwaarste omstandigheden van de natuur, waar het leven moeite heeft om te bestaan en de eisen aan de uitrusting hoog zijn.Het woord ‘Bergtagen’ komt uit een verloren gegaan Zweeds gezegde. Het verwijst naar hoe de bergen je kunnen veranderen. Hoe je je al na een korte tijd in hun aanwezigheid betoverd en nietig kunt voelen. Er gebeurt iets spiritueels daar boven de boomgrens. Het is een verbinding met de natuur die, nadat deze gecreëerd is, nooit meer verbroken kan worden.

 

Dit alpinisme-systeem bestaat uit basislagen, een werklaag, een shell-laag en isolatielagen. Fjällräven gebruikt de meest moderne materialen en getapete naden, sluit geen enkel compromis op het gebied van inzetstukken en details en maakt gebruik van het RECCO Avalanche Rescue System. Doel is om de best mogelijke prestaties te kunnen leveren onder veeleisende omstandigheden, waarna je de bergen veilig en met een goed gevoel kunt verlaten.

  • Er zijn twee verschillende bovenstukken als basislaag: Bergtagen Woolmesh Sweater en Bergtagen Woolterry Hoodie en zowel korte als lange broeken: Bergtagen Long johns en Bergtagen Short johns, evenals een Bergtagen Beanie. Deze zijn allemaal gemaakt van een volledig traceerbare Merinowol-mix van Aclima die uiterst comfortabel aanvoelt en altijd presteert in wisselende omstandigheden.
  • Het lichtgewicht, super technische Bergtagen Jacket en de Trousers zijn gemaakt voor verschillende activiteiten boven de boomgrens. Deze werklaag is geoptimaliseerd voor onbeperkte bewegingsvrijheid in verschillende temperaturen.
  • De shell-laag wordt ontwikkeld met het duurzame Eco-Shell-materiaal van Fjällräven. Het Bergtagen Eco-Shell Jacket en de Trousers beschermen tegen bitterkoude wind en neerslag en volgen bovendien moeiteloos de bewegingen van het lichaam.
  • Er is een isolatielaag voor verschillende soorten situaties. Het Bergtagen Lite Insulation Jacket, de Bergtagen Insulation Parka en de Bergtagen Mummyfoot zorgen voor een snelle aanpassing aan extreem weer zonder dat er op het gebied van prestaties wordt ingeleverd.


De collectie, hier het Bergtagen Jacket en Bergtagen Jacket W,  is verkrijgbaar in de kleuren Hokkaido Orange, Basalt en Mountain Blue, voor zowel dames als heren.

In het najaar van 2017 maakt Fjällräven geen reis naar het onbekende, maar een reis naar huis. En dankzij Bergtagen, met een goede voorbereiding.Medio eind september bij de Fjällräven dealer.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?