MENU

EEN LEVEN LANG NAAR DE BERGEN

Genieten van de bergen is het mooiste wat er is. Zeker als je een leven lang fit genoeg bent om die prachtige huttentocht, die je altijd nog eens wilde wandelen, gewoon kunt maken. Toch is dit niet voor alle NKBV-leden mogelijk. Oudere leden voelen zich soms onzeker over hun fysieke en/of medische conditie en twijfelen of ze nog wel de bergen in kunnen. Terwijl dit vaak nog prima mogelijk is! Om deze leden te helpen, organiseert de NKBV het project Fit & Vitaal.

Fit & Vitaal

Dit jaar starten we met het begeleiden van een groep oudere leden in de voorbereiding en het maken een huttentocht in de Alpen. Deze groep zal op medisch en fysiek vlak worden begeleid door de Medische Commissie i.s.m. NKBV 50 Plus, met als hoogtepunt een gezamenlijke huttentocht in 2020.

We hebben bijna 100 inschrijvingen voor dit project ontvangen. Eind november maken we de definitieve selectie bekend die we optimaal gaan voorbereiden voor de huttentocht. Binnenkort vind je hier meer informatie over de voortgang van het project. Blijf op de hoogte door je hieronder aan te melden voor de nieuwsbrief.

Wandeldag Kamerik aanmelden nieuwsbrief

Bergsportreizen

Dit jaar hebben we twee reizen ontwikkeld voor leden die wel graag de bergen in willen en het liever wat rustiger aan doen. Deze reizen kenmerken zich door een rustiger looptempo, de mogelijkheid tot meer rustdagen en aandacht voor looptechniek en blessurepreventie.

huttentocht

Standplaatstocht

Voorbereiding

Oefeningen voor thuis

Op huttentocht

Bergwandeltechniek

Alles over bergwandelen