NIEUW & UNIEK IN DE BENELUX; KLETTERSTEIG KLIMROTS

Via ferrata, ook wel ‘klettersteig’, is een klimsport die snel aan populariteit wint. Voorheen kon je deze manier van klimmen alleen in het buitenland op echte klettersteig routes in de bergen beoefenen. Nergens in de Benelux kon je deze klimtechniek uitproberen of trainen. Maar bij Adventure Eefde staat sinds kort een levensechte, natuurgetrouwe klettersteig klimrots waar je van klettersteig kan proeven. Ook is de rots bijzonder geschikt om op te trainen als voorbereiding op klettersteig routes in het buitenland.Wat is via ferrata/klettersteig?
Bij via ferrata (Italiaans voor ‘IJzeren Weg’) of klettersteig volg je een route langs een rots door middel van een stalen kabel. Je zekert jezelf met een zogenaamde klettersteigset zodat je blijft hangen aan de staalkabel als je de grip verliest. Deze manier van klimmen wordt veel beoefend in de bergen van Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Spanje.

Uniek in de Benelux: natuurgetrouwe klimrots voor klettersteig
Trainen ter voorbereiding op klettersteigroutes in het buitenland kon voorheen enkel in een indoor klimhal. Maar plastic grepen op een wand zonder reliëf geven natuurlijk geen realistische weergave van het echte werk. Bij Adventure Eefde is om die reden een natuurgetrouwe klimrots gebouwd waar je klettersteig routes kan afleggen. Nergens anders in de Benelux kan je zo realistisch, op een grote natuurgetrouwe rots in de buitenlucht, de klettersteig klimsport beoefenen en trainen.Voor wie is de Klettersteig klimrots geschikt?
Het maakt niet uit of je al ervaring hebt op echte klettersteigroutes of niet; alle klimliefhebbers kunnen bij Adventure Eefde komen proeven van deze uitdagende klimtechniek. Onder begeleiding van ervaren kliminstructeurs en uitgerust met een professionele klettersteig set ga je de klimrots op. Een mooie klimuitdaging wordt gegarandeerd. En een beetje spierpijn wellicht ook.

Het aanbod van Adventure Eefde (voorheen Karting Eefde)
Adventure Eefde was voorheen ‘Karting Eefde’. In de loop der jaren zijn ze naast het karten steeds meer outdoor activiteiten gaan aanbieden. Daarom zijn ze sinds kort verder gegaan onder de naam Adventure Eefde. Bij Adventure Eefde kan je onder andere:
  • Karten op een grote outdoor kartbaan;
  • Klimmen en klauteren in een uitgebreid en uitdagend klimbos;
  • Klimmen op de unieke klettersteig klimrots.

Ervaar de klettersteig klimrots nu bij Adventure Eefde
Wil je klettersteig ervaren zonder daarvoor naar het buitenland te gaan? De Klettersteig klimrots is geopend voor publiek. 

Reserveer direct online op www.adventureeefde.nl

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?