MENU

Rab en NKBV geven gebruikte stoffen een tweede leven voor in de bergen

Rab Service Center maakt met Second Stitch® gerecyclede uitrustingstassen voor het verhuurprogramma van de NKBV.

Het Britse outdoormerk Rab (eigendom van Equip Outdoor Technologies Ltd.) heeft, met dank aan hun eigen servicecentrum, 25 Second Stitch®-uitrustingstassen gemaakt voor de NKBV.

25 unieke uitrustingstassen

Elk van de 25 tassen is volledig uniek en is gemaakt van gebruikte stof en restanten van verouderde showroombanners. De tassen worden gebruikt voor het verhuurprogramma van NKBV om touwen, harnassen, helmen, stijgijzers, ijsbijlen en andere uitrusting van Nederland naar het startpunt van de alpiene cursussen te brengen. Het helpt verspillende eenmalige aankopen te verminderen. De NKBV is trots op onze uitrustingspartner Rab. Rab is verheugd een rol te spelen in een programma dat zich inzet voor afvalvermindering en toegang tot de buitenlucht.

“Toen de NKBV ons benaderde met het verzoek om een aantal grote gear bags te maken voor hun verhuurprogramma, waren we verheugd om uitrusting te maken via ons Second Stitch-programma. Het is geweldig om te zien dat onze partners dezelfde waarden delen, op zoek zijn naar opties om de levensduur van uitrusting en kleding te verlengen en de impact die we hebben op onze planeet te minimaliseren.”, volgens Gerard Ritter, Equip Country Manager Benelux.

Second Stitch

Second Stitch is Rab's reparatieservice met de laagste impact. Het biedt dezelfde deskundige reparaties als de langdurige reparatieservice van Rab, maar met het exclusieve gebruik van gerecyclede stof en restmaterialen. Dit vermindert de verspilling van grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van nieuwe kleding, terwijl bestaande uitrusting langer meegaat. Bovendien maken de contrasterende stoffen en biesjes deze items helemaal uniek. Afgewerkt met Rab's exclusieve Second Stitch-badge, vertegenwoordigen ze een toewijding aan duurzamere keuzes.

De Rab Service Centers zijn een integraal onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Equip. Als gecertificeerd klimaatneutraal bedrijf streven ze ernaar de CO2-uitstoot te verminderen en in 2030 Net Zero-emissies te bereiken. In 2021 opende Equip een centrum in Leusden, Nederland, voor consumenten in West- en Centraal-Europa. Het Canadese servicecentrum van het bedrijf is in april 2022 geopend. De centra in de VS en Noorwegen zullen later in 2022 worden geopend. Zoals het onlangs gepubliceerde duurzaamheidsrapport voor 2022 van Equip aangeeft, heeft het bedrijf in 2021 meer dan 13.000 artikelen gerepareerd en gewassen via hun servicecentrum, een duidelijk bewijs dat veel klanten de voorkeur geven aan een kwaliteitsreparatie in plaats van een nieuwe vervanging onder de garantie.