MENU

Neem niets mee: de Patagonia Micro Puff

Als het om duurzaamheid in innovatie gaat, zijn de ogen in de outdoorwereld steeds op Patagonia gericht. Met de Micro Puff brengen ze een jasje uit dat je zonder aarzelen altijd bij je wil hebben voor wanneer het afkoelt. De Micro Puff™ Collectie werd ontwikkeld voor dagen wanneer je één isolerend kledingstuk nodig hebt om de klus te klaren. Voor start-stop sporten in een koud klimaat, wanneer temperatuurswijzigingen onvermijdelijk zijn maar je niets overbodigs wil meesleuren. Door gebruik te maken van ultrafijne, warmhoudende synthetische stoffen in combinatie met een innovatieve constructie, is Patagonia erin geslaagd de beste kwaliteiten van synthetisch materiaal en dons samen te brengen in de Micro Puff.

Doordat hij warmer is voor z’n gewicht en compacter om op te bergen dan eender welke voorganger van het merk, hoef je je nooit meer af te vragen: “Welke jasje zou ik vandaag meenemen?”. Het is het lichtste en meest compacte isolerende jasje dat Patagonia ooit gemaakt heeft. De Micro Puff presteert als middenlaag onder je shell, om bovenaan te trekken wanneer je je partner zekert, bij een overnachting onder de sterrenhemel, om op te warmen na een surfsessie in de Noordzee of aan het eind van een lange trailrun. Patagonia maakt het ons gemakkelijk: voortaan moet je geen afweging meer maken tussen warmte, gewicht en grootte; de Micro Puff scoort op alle vlakken.

Na 10 jaar ontwikkeling en testen, vat Patagonia het samen als volgt: We tried everything and came up with nothing.

Voor de gearheads, lijsten we even de voornaamste eigenschappen op:

  • Ultralicht nylon ripstop Pertex Quantum shell – de lichtste variant die Patagonia ooit gebruikt heeft met een DWR (durable water repellent) waterafstotende afwerking. Beschermt tegen neerslag, blokkeert wind en laat de is olatie toe om z’n maximale volume te behouden.
  • Om hetzelfde gevoel, warmtecapaciteit en samendrukbaarheid van dons te evenaren, bootst de revolutionaire PlumaFill isolatie de structuur van dons na in een volumnieuze kunstsstof die ook warmte vasthoudt wanneer ze nat is. De unieke constructive van PlumaFill isolatie stabiliseert de vezels om verschuiving, samenklitten en koude plekken te voorkomen die zich kunnen voordoen bij dons of andere synthetische donsalternatieven.
  • Voor comfort aan de kin, heeft de ritssluiting een vochtafdrijvende stormflap aan de binnenzijde en een ritsbeschermer.
  • Twee gelaste handverwarmerzakken aan de voorkant; de linkerzak fungeert tevens als opbergzakje met carabinerlus om aan je harnas of rugzak te bevestigen.
  • Ultralichte verzegeling aan de hals en mouwen houdt de kou buiten en de warmte binnen.

Wij weten alvast welk jasje deze winter voor elke uitstap mee de rugzak ingaat.

Terug naar overzicht