Agenda

Voorjaarscursus Outdoorklimmen

7 april 2018 t/m 10 juni 2018 door Regio Noord-Holland Voorjaarscursus Outdoorklimmen

We starten op 7 april met de voorjaarscursus Outdoorklimmen. Het doel van deze cursus is iedereen kennis te laten maken met outdoorklimmen en je huidige niveau en vaardigheden te verbeteren. Je kunt deelnemen als beginner zonder ervaring, maar ook als je al buiten geklommen hebt en meer ervaring wilt opdoen en nieuwe technieken wilt leren.

 

Bezoek regiowebsite

Zwerftocht Vechtdal en Sallandse Heuvelrug

27 april 2018 t/m 29 april 2018 door Zwerftochten Zwerftocht Vechtdal en Sallandse Heuvelrug

Een driedaagse trektocht met tent en rugzak langs de Overijsselse Vecht en over de Sallandse Heuvelrug. Het betreft een gevarieerd landschap met veel onverharde paden en wegen door bossen, heidevelden, over heuvels en door de weilanden. Je kan ook twee dagen meelopen, vanuit Ommen.

Op donderdagavond verzamelen op de natuurcamping de Klashorst, 3,6 km wandelen vanaf station Mariënberg. Vrijdag gaan we door de bossen van noord Overijssel en langs de Overijsselse Vecht naar de camping Anna's Hoeve in Ommen, de afstand die we afleggen is ongeveer 25 km. Als je in Ommen wil aanhaken, de camping ligt ongeveer 1,5 km van het station. Zaterdag trekken we door de bossen, over zandheuvels, door weilanden en het noordelijke stuk over de Sallandse Heuvelrug naar de natuurcamping Twilhaar, deze dag is ongeveer 26 km. Zondag vervolgen we onze weg over de Sallandse heuvelrug door bossen en over heidevelden naar station Holten, circa 22 km.

Wandelen langs de Regge, even onder Ommen. Foto: Willem Tilanus (c)

Bezoek regiowebsite

Vrijklimweekend

27 april 2018 t/m 29 april 2018 door Regio Amsterdam Vrijklimweekend

Van maart tot en met november organiseert de NKBV Amsterdam vrijklimweekenden, voornamelijk in de Belgische Ardennen. Klimweekenden voor klimmers die de technieken beheersen zoals horen bij de cursus "Outdoor Rotsklimmen" Kan je zelfstandig klimmen (klimvaardigheidsbewijs OV) of heb je de cursus OV gevolgd en wil je het KVB-OV gaan halen (of heb je en gelijke ervaring) dan kan je je opgeven voor dit vrij klimweekend. Ook klimmers met een klimvaardigheidsbewijs "Outdoor voorklimmen" mogen mee om zelfstandig te klimmen.

Bezoek regiowebsite

Klimweek - Calanques 2018

27 april 2018 t/m 6 mei 2018 door Regio Midden-Nederland Klimweek - Calanques 2018

Ben je zelfstandig klimmer en zin in een weekje klimmen in de Calanques (Frankrijk)? Geef je dan op bij Rik dmv een mail naar klimmen.mn@gmail.com ovv Calanques.

 

Bezoek regiowebsite

FILTER

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?