MENU

Grenzeloos wandelen aan de zuidzijde van de Alpen

Karinthië - de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk - verwent wandelaars met een adembenemende natuur, een mild klimaat en prachtige wandelroutes op alle denkbare hoogtes.

Afhankelijk van de beschikbare tijd en je conditie kun je naar hartenlust bewegen in Karinthië. Dit kan dankzij de prima bewegwijzerde routes, die voor onvergetelijke belevenissen in de natuur zorgen. Het boegbeeld van wandelregio Karinthië is de Alpe-Adria-Trail, die in 43 etappes en over een afstand van zo'n 750 kilometer van de Großglockner in Karinthië via Slovenië en Italië tot aan de Adriatische Zee in de buurt van Triëst loopt.

Alpe-Adria-Trail

Wie tijdens het wandelen iets speciaals zoekt, is op de Alpe-Adria-Trail aan het juiste adres. De trail loopt door drie landen – Karinthië, Slovenië en Italië – en heeft 43 etappes die elk circa 20 km lang zijn. Maar iedereen bepaalt zelf zijn eigen afstand. Want de etappes kunnen ook afzonderlijk of in verschillende combinaties afgelegd worden. Het Alpe-Adria-Trail boekingscentrum is behulpzaam bij de organisatie en het samenstellen van een individuele tocht op basis van de verschillende, geheel bewegwijzerde etappes.

De route: de trail start in de buurt van de grootste gletsjer van de oostelijke Alpen - de Pasterze - op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe en loopt door het Mölltal naar kunstenaarsstad Gmünd. Dwars over de indrukwekkende Millstätter Alpe en door biosferenpark Nockberge met de thermenplaats Bad Kleinkirchheim gaat het verder naar Arriach, het geografische middelpunt van Karinthië. Via de Gerlitzen Alpe gaat het naar de Ossiacher See. Verder via Velden aan de Wörthersee naar de Baumgartnerhöhe niet ver van de Faaker See. De volgende etappes van de Alpe-Adria-Trail lopen naar het wereldcup-skidorp Kranjska Gora, langs de turkooisgroene Soča, dwars door het nationale park Triglav in de geheimzinnige Julische Alpen. Via het Kolovrat gebergte gaat de trail voor het eerst over de grens met Italië. De route gaat verder westelijk naar Cividale del Friuli, een stad vol tradities. Via de prachtige wijnbouwgebieden Colli Orientali del Friuli en Goriška Brda kom je in het soms ruige landschap van het Karstplateau. Vervolgens gaat het richting zee naar Duino. En slechts na een paar kilometer (eventueel met een uitstapje naar de beroemde stoeterij Lipica) kom je aan in het idyllische havenstadje Muggia, de laatste halte van de Alpe-Adria-Trail.

de Alpe-adria-Trail