MENU

Vacature Medewerker Communicatie

De NKBV is op zoek naar een Medewerker Communicatie om ons team te versterken. Word jij onze nieuwe collega?

Alles draait om het creëren van content voor klimmers

Wij zoeken een nieuwe collega die kennis heeft van de klimsport, enthousiast wordt om hierover te schrijven en onze boodschappen op de juiste manier bij onze (potentiële) leden weet te krijgen. Dit is je kans om je hobby met je werk te combineren!

Medewerker Communicatie, 38u per week

Dit ga je doen

Als Medewerker Communicatie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van inspirerende content over klimmen en alles wat daarbij komt kijken. Van informatievoorziening over wedstrijden tot inspiratie over de beste klimmers van Nederland. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimwereld en bent in staat om een netwerk op te bouwen. Je speelt een essentiële rol bij het creëren van communicatieplannen voor verschillende klimgerelateerde projecten, zoals de Olympische Spelen, het project 'Van Binnen naar Buiten', veilig sportklimaat en de Nederlands Kampioenschappen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het schrijven van boeiende wedstrijdverslagen en het onderhouden van contacten met klimmers die uitkomen op nationale en internationale wedstrijden.

Een belangrijk onderdeel van je werk is ervoor zorgen dat onze boodschappen en informatie op de juiste manier bij onze (potentiële) leden terechtkomen. Je schrijft, redigeert en publiceert op creatieve wijze diverse vormen van content op onze verschillende communicatiekanalen. Of het nu gaat om actueel nieuws, informatieve blogs, praktische tips in ons kenniscentrum of inspirerende lijstjes, jij zorgt ervoor dat de content aanspreekt, relevant is en de lezers inspireert.

Daarnaast speel je een belangrijke rol in het onderhouden van interactie met onze volgers en leden op social media. Je gaat actief de dialoog aan, beantwoordt vragen, deelt inzichten en zorgt voor een betrokken online community. Je begrijpt de kracht van sociale media en weet hoe je deze kunt benutten om onze boodschappen effectief over te brengen.

Als Medewerker Communicatie fungeer je ook als aanspreekpunt voor de pers. Je bouwt en onderhoudt goede relaties met journalisten en zorgt ervoor dat onze vereniging op de radar blijft bij relevante mediakanalen. Je bent in staat om persberichten op te stellen, persverzoeken af te handelen en perscontacten te onderhouden om zo de zichtbaarheid en het bereik van de NKBV te vergroten.

Kortom, jouw werk draagt bij aan het promoten van de klimsport in Nederland, het positioneren van het Nederlands Team en het creëren van een platform waar klimmers en bergsportliefhebbers samenkomen. Met jouw talent voor communicatie en je passie voor klimmen lever je een waardevolle bijdrage aan het bevorderen en ondersteunen van de klim- en bergsportgemeenschap in Nederland.

Dit vragen wij

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding richting communicatie
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring in een marketing/communicatiefunctie
 • Je werkt projectmatig
 • Je vindt het geen probleem om af en toe in de weekenden een wedstrijd bij te wonen en hier een verslag van te maken
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
 • Je bent accuraat en kunt goed zelfstandig werken
 • Je hebt ervaring met Photoshop (is een pre)

Dit bieden wij

 • Een fulltime functie (38 uur per week)
 • Salarisschaal 8 en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor de Sport
 • Vakantiegeld 8%
 • Hybride werken
 • Pensioenregeling bij PFZW
 • Reiskostenvergoeding
 • Sportvergoeding
 • Bijdrage in aanvullende ziektekosten
 • Gratificatie einde jaar
 • Goede opleidingsmogelijkheden

Hier kom je te werken

Je komt te werken in ons Marketing & Communicatie team dat bestaat uit 11 collega’s dat o.a. evenementen organiseert, concepten uitdenkt, uitingen ontwikkelt en op een aantrekkelijke manier communicatie verzorgt richting onze doelgroepen. Er wordt veel gewerkt in projectvorm waardoor er een nauwe samenwerking met andere afdelingen is.

Over de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV)

Wij zijn een sportieve, informele en dynamische vereniging met 69.000 leden. Deze leden delen één passie met elkaar: de liefde voor de klim- en bergsport, het hele jaar door, een leven lang. Wij ondersteunen onze leden om veilig de klim- en bergsport te kunnen beoefenen. Dit doen wij door het geven van advies en voorlichting, organiseren van cursussen, opleidingen en wedstrijden in binnen- en buitenland.

Kom je bij ons werken?

Herken jij jezelf in deze functie? Overtuig ons en stuur je CV en motivatie naar werken@nkbv.nl. Op woensdag 21 juni 2023 gaan we in gesprek met de meest geschikte kandidaten.
Vragen? Neem dan contact op met Nicole Pijpers (Communicatie) via 0348-409521.