MENU

Vacature Bondscoach Jong Oranje

Deze vacature is inmiddels vervuld.

Werk mee om de klimsport in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Om onze ambitie te realiseren zijn wij op zoek naar een Bondscoach Jong Oranje.

De NKBV heeft de ambitie om de klimsport in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Onderdeel hiervan is dat Nederlandse klimmers tot de wereldtop behoren. Een belangrijk instrument hiervoor is het ontdekken en opleiden van klimtalent in Nederland. Er zijn programma's opgezet om klimtalenten de kans te geven om op hoger niveau te trainen en de mogelijkheid te bieden om aansluiting te vinden bij het Nederlands Team Sportklimmen. Om hieraan invulling te geven zijn we op zoek naar een nieuwe collega binnen ons begeleidingsteam sportklimmen

Bondscoach Jong Oranje

Dit ga je doen

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het opleidings- en scoutingsprogramma voor getalenteerde jonge klimmers. Je bepaalt de S-1 selectie, maakt (individuele) trainingsplannen en voert deze uit. Dit doe je in samenwerking met het begeleidingsteam. Je begeleidt en coacht de sporters op (inter)nationale wedstrijden en zorgt dat de meest getalenteerde klimmers kunnen instromen op het S-1 programma. In de komende periode werk je o.a. ook aan de doorontwikkeling van het talentontwikkelingsprogramma, denk je mee over het NKBV topsportbeleid en zorg je voor draagvlak bij de verschillende stakeholders.

Wat zijn jouw kwaliteiten

Je bent naast een goede coach, die het vermogen heeft om te motiveren en inspireren, bekend met de klimsport. Je hebt oog voor talent, bent flexibel en in staat om met de feedback en ontwikkeling van de sporters het (individuele) trainingsplan aan te passen. Hierbij hou je het belang van de talenten goed in de gaten. Luisteren en communiceren gaat je goed af, je stelt heldere doelen en geeft directe feedback. De talenten kunnen op jou vertrouwen.

Met wie werk je samen

Samen met je collega’s van de NKBV en de vele vrijwilligers die werkzaam zijn binnen onze vereniging verbind je de wedstrijdsport met de topsport. In deze rol maak je deel uit van het begeleidingsteam, bestaande uit een bondscoach Lead en een bondscoach Boulder. Als bondscoach Jong Oranje rapporteer je aan de Technisch directeur.

Kenmerkend voor het team is een grote betrokkenheid en een hoog kennisniveau. Jij bent het gezicht van de topsport, met name bij de jeugd en dus ook bereikbaar voor onze vrijwilligers, sporters en ouders, externe partijen en de pers.

Dit vragen wij

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur een didactische en pedagogische opleiding en werkervaring
 • Een zeer ervaren sportklimtrainer, met opleidingsniveau SKT4 of vergelijkbaar
 • Aantoonbare ervaring in de begeleiding van jeugdsporters
 • Je bent innovatief, initiatiefrijk en ondernemend
 • Je bent een verbinder en een teamplayer
 • Je werkt zelfstandig en gestructureerd
 • Je bent bereid om ook in de avonden en/of weekenden te werken
 • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je kunt je vloeiend in het Engels uitdrukken
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

Dit bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging
 • Parttime: circa 27 uur per week
 • Salaris: schaal 10
 • Arbeidsvoorwaarden: CAO voor de Sport
 • Goede mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV)

Wij zijn een sportieve, informele en dynamische vereniging met 65.000 leden. Deze leden delen één passie met elkaar: de liefde voor de klim- en bergsport, het hele jaar door, een leven lang. Wij ondersteunen onze leden om veilig de klim- en bergsport te kunnen beoefenen. Dit doen wij door het geven van advies en voorlichting, organiseren van cursussen, opleidingen en wedstrijden in binnen- en buitenland.

Interesse?

Wil jij de spil zijn in de verdere professionalisering van de top- en wedstrijdsport in Nederland en voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur dan voor 9 januari 2022 je motivatie en CV naar werken@nkbv.nl. De eerste gesprekken worden gehouden vanaf 17 januari 2022. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Rogier Wouters, Hoofd Sport 06-16110616.