MENU

NKBV sluit zich aan bij CIPRA voor duurzaam toerisme in de Alpen

Sinds dit jaar is de NKBV lid van CIPRA International, een internationale organisatie die zich inzet voor de bescherming en duurzame ontwikkeling van de Alpen sinds 1952. Samen met CIPRA wil de NKBV onder andere werken aan duurzaam toerisme in de Alpen.

Wij houden van de bergen. De Alpen is het gebergte waar wij als NKBV'ers de meeste tijd doorbrengen in onze vrijetijdsbesteding. Het is de plek waar we het meest genieten. Dat maakt ons mede verantwoordelijk voor de bescherming ervan.

Behoud en bereikbaarheid

De NKBV heeft zich aangesloten bij CIPRA omdat deze internationale koepelorganisatie zich inzet voor de bescherming van de Alpen als recreatieomgeving en als reservoir voor vitale hulpbronnen zoals water, bossen en biodiversiteit. Samen met CIPRA zorgen we ervoor dat de Alpen behouden en bereikbaar blijven voor nu en in de toekomst. Dat doen we onder andere door te pleiten voor levensstijlen en economische systemen die rekening houden met de natuur en natuurlijke hulpbronnen. Zo helpen we onze leden met het maken van duurzame keuzes voor en tijdens hun vakantie in de bergen, maar zetten we ons ook in voor het actief onderhouden van de infrastructuur in de Alpen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan schoonmaak- en onderhoudsacties. We sluiten ons aan bij toekomstige projecten can CIPRA zodra deze worden gelanceerd.

lopende projecten

Bewust de bergen in

Bewust de bergen in

Wat de bergsport zo'n mooie sport maakt, is dat je het beoefent in de ongerepte natuur. Waar je ook klimt, of je tochten maakt, je staat in verbinding met kwetsbaar landschap. Om de natuur zo min mogelijk te belasten, kun je als bergsporter je persoonlijke bijdrage leveren door bewuste afwegingen te maken op vakantie.

lees meer

CIPRA takken

Het CIPRA hoofdkantoor is gevestigd in Liechtenstein, maar elk alpenland heeft een eigen CIPRA organisatie-onderdeel. Daarnaast zijn er zo'n honderd organisaties zoals de NKBV lid van CIPRA International. Met zo'n groot netwerk kan CIPRA een voortrekkersrol nemen bij het oplossen van huidige problemen die een duurzame en ecologische toekomst voor het Alpengebied in de weg staan. Blijf op de hoogte en luister voor een indruk van het werk van CIPRA de CIPRA Podcasts in alle talen van de alpenlanden of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Cipra podcasts cipra nieuwsbrief