MENU

Klimmen in Belgie kan weer zonder reservering

Goed nieuws! Op 1 juli gaan niet alleen de klim- en boulderhallen weer open, maar kan je ook weer zonder reservering gaan klimmen in de Belgische massieven! Zo begint de zomer wel heel lekker. Let wel op de corona-richtlijnen die op de massieven gelden en is het te druk op het massief? Zoek dan een andere optie in de buurt.

Multi-pitch

Multi-pitch is na 1 juli toegestaan voor klimpartners die tot hetzelfde huishouden horen. Gezien de afstand van 1,5 meter niet bewaard kan blijven tijdens het multi-pitchen, hou je deze activiteit best voor een beperkt aantal klimpartners.

Daarom heb je de klimjaarkaart

Wanneer je als Nederlander in de Belgische klimgebieden wilt klimmen dan heb je een klimjaarkaart nodig. In België liggen vrijwel alle rotsmassieven op privé-terrein. Dat betekent dat je alleen met de nadrukkelijke toestemming van de eigenaar het terrein mag betreden en/of de rotsen mag beklimmen. Je hebt met de NKBV klimjaarkaart toegang 31 van de grootste en mooiste Belgische klimgebieden. Een vervijfvoudiging ten opzichte van 10 jaar geleden! Nieuw voor 2020 zijn 8 door de UBS beheerde klimgebieden; Dalle du Four a Chaux (Esneux), Dalle du Fond des Cris, Rochers de Sainte-Anne (Tilff), Porche de Roiseux, Roche à Frêne, Rocher du Calvaire (Bomal), Roche aux Corneilles, Rocher de Bretaye.

Klimjaarkaart