MENU

Het coronavirus en de NKBV

De NKBV en Bergsportreizen houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. Zowel rondom evenementen in Nederland, op de bestemming van onze reizen als op het NKBV-bureau. We informeren je hierover via deze nieuwspagina.

Update 1 april

Ledenservice

De medewerkers van het NKBV-bureau werken thuis. Lees hier alles over hoe je ons nu het beste kunt bereiken.

Ledenpas en webshop

We versturen ledenpassen van (nieuwe) leden op maandag en vrijdag. Datzelfde geldt voor webshopbestellingen. Dat betekent dat je je post wellicht iets later ontvangt dan je gewend bent. Uiteraard doen we onze uiterste best je nog steeds zo snel mogelijk te helpen.

NKBV-diensten

Hoewel het gedurende de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet mogelijk is om gebruik te maken van ledenvoordelen als huttenkorting of de klimjaarkaart, is het niet mogelijk deze NKBV-diensten tussentijds op te zeggen. Met je lidmaatschap en klimjaarkaart heb je dit jaar het onderhoud van hutten en paden en klimgebieden ondersteund. Mede daarom hopen we met z'n allen dat je hier later dit jaar tocht weer volop van kan genieten.

Verzekeringen

We hebben de belangrijkste zaken en vragen voor je op een rijtje gezet.

Vragen over het coronavirus

Vakantie naar de bergen

Zolang er geen negatief reisadvies van toepassing is op jouw vakantiebestemming en de grenzen niet gesloten, is de afweging om op vakantie te gaan aan jezelf. Houd er wel rekening mee dat de meeste berghutten en skigebieden gesloten zijn. Ben je gestrand in het buitenland door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus? Registreer je dan via www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Bekijk voor de laatste adviezen omtrent je gezondheid en heet coronavirus de website van het RIVM.

website RIVM bijzondere bijstand

Bergsportreizen

Ook de workshops en reizen van Bergsportreizen zijn geannuleerd tot en met 28 april. De zomerreizen gaan vooralsnog door.Wil je omboeken of annuleren terwijl jouw reis met Bergsportreizen naar een gebied gaat waar geen negatief reisadvies is, dan zijn de reguliere omboekingskosten en/of onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. Als er een negatief reisadvies (code: oranje of rood) wordt afgegeven naar een bestemming van Bergsportreizen, zullen wij je hier uiterlijk twee weken voor vertrek over informeren. We proberen daarnaast je reis op een andere manier (bestemming, datum) wel te laten doorgaan.

meer over bergsportreizen

Binnen en buiten klimmen

Tot nader order zijn de Belgische klimmassieven die door KBF en CAB beheert worden voor het klimmen gesloten. De maatregel geldt tot minimaal 5 april. Het Duitse bouldergebied Avalonia is tot minimaal 19 april gesloten. In veel landen geldt dat niet noodzakelijke verplaatsingen niet toegestaan zijn, wat maakt dat je niet naar de klimgebieden mag reizen. In veel landen, waaronder Nederland en België, zijn alle sportfaciliteiten waaronder klim- en boulderhallen gesloten.

Wedstrijden en andere bijeenkomsten

Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en ook oproepen om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten. Al deze adviezen en maatregelen zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dat is een belangrijke doelstelling die wij van harte ondersteunen.

Bijeenkomsten

Op 23 maart besloot het kabinet alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Dat betekent dat wij tot die tijd geen vergaderingen, wedstrijden, evenementen en andere bijeenkomsten zullen organiseren.

De Series

Net als alle trainingen, evenementen en bijeenkomsten zijn ook de wedstrijden van de Series t/m 1 juni geannuleerd. Over een eventuele herplanning van de wedstrijden kunnen we op dit moment nog niets zeggen. Houd deze pagina en het Wedstrijd Administratie Systeem (WAS) in de gaten voor de laatste stand van zaken.

WAS

Uitzendingen NL Team

In het geval van uitzendingen van het Nederlands Team naar internationale wedstrijden houden we de ontwikkelingen in het betreffende land scherp in de gaten. Daarnaast hebben we direct contact met de organisaties van de diverse wedstrijden, zodat we tijdig weten of wedstrijden doorgaan of niet. Vooralsnog zijn alle Europese (Jeugd)wedstrijden, de Aziatische en Europese kampioenschappen opgeschort tot na juni.

Grote solidariteit, ook in de sport

Iedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook de sport.

Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen. Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.

Er komen veel vragen binnen, daarom heeft de sportkoepel een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in vier categorieën: algemene vragen, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden.

FAQ NOC*NSF