MENU

Gezamenlijke buitenactiviteiten weer mogelijk

Vanaf maandag 11 mei is het behalve voor kinderen en jongeren ook voor volwassenen mogelijk om samen buitenactiviteiten te doen. Dat betekent dat bijvoorbeeld wandelafspraken met meer mensen samen weer mogelijk is.

Wandelactiviteiten toegestaan

Buiten sporten, bewegen of gewoon buiten zijn is voor iedereen vanaf 19 jaar weer toegestaan. Ook samen. Wordt het op bepaalde locaties te druk, dan kan er wel worden opgetreden. Organiseer je dus een buitenactiviteit met een groep? Houd er dan rekening mee dat je niet naar drukke plekken gaat en vooral ook dat je je aan de RIVM richtlijnen houdt en die uit het Protocol Verantwoord Sporten.

Noodverordening

Check voor je gaat ook de lokale noodverordening van je gemeente, zodat je weet hoe en waarop in jouw gemeente wordt gehandhaaft. Dat kan namelijk per regio net wat verschillen.

protocol

Belangrijkste richtlijnen

 • Laat mensen met (milde) symptomen van het coronavirus thuisblijven
 • Laat mensen waarbij tijdens de activiteit klachten ontstaan, direcht naar huis gaan
 • Laat mensen met huisgenoten die positief getest zijn of koorts hebben ook thuisblijven totdat iedereen 24 uur geen klachten heeft gehad
 • Kom zoveel mogelijk wandelend of fietsend naar de startlocatie of anders de auto. Vermijd zoveel mogelijk het openbaar vervoer
 • Laat mensen boven de 70 en/of behorend tot de risicogroepen goed bedenken of het verstandig is om met een groep op pad te gaan
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Vermijd het aanraken van je gezicht en was je handen regelmatig
 • Gebruik je gezonde verstand

Wandelen met de NKBV-Regio en 50 Plus

Heeft jouw NKBV-Regio de afgelopen maanden activiteiten moeten annuleren? Zag je ook zo uit naar het hervatten van wandelactiviteiten met 50 Plus? Grote kans dat deze over niet al te lange tijd weer samen op stap kunt. Bekijk welke activiteiten in jouw regio weer worden georganiseerd.

Bekijk activiteiten

Schoonmaken klim- en bergsportmateriaal

Overdracht van het COVID-19 virus via klim- en bergsportmateriaal is theoretisch mogelijk. De algemene regels met betrekking tot hygiëne zullen het het risico van eventuele contactoverdracht al fors terugbrengen. Om volledig zeker te zijn kan klim- en bergsportmateriaal op drie manieren virusvrij worden gemaakt:

 1. wacht 72 uur totdat het virus gedesintegreerd is.
 2. was bergsportuitrusting volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.
 3. desinfecteer materiaal volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant met een minimaal 70% oplossing van isopropanol.

Meer info