MENU

Gezamenlijke buitenactiviteiten beperkt mogelijk

Het is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar mogelijk om samen buitenactiviteiten te ondernemen. Voor volwassenen geldt bij het sporten een groepsgrootte van maximaal vier personen, die zich houden aan de 1,5 meter afstand.

Buitenactiviteiten toegestaan

Buiten sporten, bewegen of gewoon buiten zijn in Nederland is voor volwassenen beperkt tot een groepsgrootte van maximaal 4 personen. Er mogen wel meerdere groepen naast elkaar met elkaar buiten zijn, maar onder voorwaarde dat er een duidelijke, ruime afbakening is van de verschillende groepjes en de groepjes zich niet mengen. Ga je samen naar buiten? Houd je dan aan de RIVM richtlijnen en die uit het Protocol Verantwoord Sporten.

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt de afstandsregel niet en mag er ook in grotere groepen gesport worden.

protocol

Belangrijkste richtlijnen

 • Laat mensen met (milde) symptomen van het coronavirus thuisblijven
 • Laat mensen waarbij tijdens de activiteit klachten ontstaan, direcht naar huis gaan
 • Laat mensen met huisgenoten die positief getest zijn of koorts hebben ook thuisblijven totdat iedereen 24 uur geen klachten heeft gehad
 • Kom zoveel mogelijk wandelend of fietsend naar de startlocatie of anders de auto. Vermijd zoveel mogelijk het openbaar vervoer
 • Laat mensen boven de 70 en/of behorend tot de risicogroepen goed bedenken of het verstandig is om met een groep op pad te gaan
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Vermijd het aanraken van je gezicht en was je handen regelmatig
 • Gebruik je gezonde verstand

Wandelen met de NKBV-Regio en 50 Plus

Heeft jouw NKBV-Regio activiteiten moeten annuleren? Of had je net een wandeling op het programma staan met 50 Plus? Bekijk welke activiteiten in jouw regio nog worden georganiseerd.

Bekijk activiteiten

Schoonmaken klim- en bergsportmateriaal

Overdracht van het COVID-19 virus via klim- en bergsportmateriaal is theoretisch mogelijk. De algemene regels met betrekking tot hygiëne zullen het risico van eventuele contactoverdracht al fors terugbrengen. Om volledig zeker te zijn kan klim- en bergsportmateriaal op drie manieren virusvrij worden gemaakt:

 1. wacht 72 uur totdat het virus gedesintegreerd is.
 2. was bergsportuitrusting volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.
 3. desinfecteer materiaal volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant met een minimaal 70% oplossing van isopropanol.

Meer info