MENU

Duitsland en Oostenrijk weer open

Een langverwachte vakantie in de bergen is vandaag een flinke stap dichterbij gekomen. Vanaf 10 juni kun je behalve naar Oostenrijk en Duitsland ook weer reizen naar Italië, Luxemburg, Polen, Tsjechië en Slowakije.

Zwitserland nu ook weer open

Vanaf 17 juni verandert het reisadvies voor onder andere Zwitserland en Kroatië (behalve de noordelijke regio rond de hoofdstad Zagreb) van oranje naar geel. IJsland, Polen en Roemenië gaan van geel naar groen, dit betekent dat er geen veiligheidsrisico's meer zijn.

Waar je eerst nog alleen voor noodzakelijke reizen in deze landen mocht reizen, kunnen we er nu ook weer op vakantie of doorreis. Daarnaast hoef je bij terugkeer in Nederland niet meer een negatieve test te laten zien of in quarantaine. Toch blijft het belangrijk de regels per land te controleren voordat je afreist, het kan het zijn dat er nog inreisbeperkingen gehanteerd worden voor Nederlanders.

Andere berglanden vooralsnog oranje

Frankrijk, Spanje en België hebben vooralsnog de kleurcode oranje. Noorwegen zou op geel gaan, maar blijft toch oranje omdat het strenge inreisbeperkingen heeft en Nederlandse toeristen er nog niet welkom zijn.

Vanaf juli gaan alle Bergsportreizen door!

Vanaf juli gaan alle Bergsportreizen door!

Krappe lagers, luidruchtige medebergsporters, dampende sokken en een naar zweet ruikend trockenraum. Had je ooit gedacht dat te missen? We staan in de startblokken; de berg roept! Kijk nu op Bergsportreizen dan zien we je deze zomer in de bergen

reizen: gegarandeerd vertrek

Alles over de coronamaatregelen en bergsport

Alles over de coronamaatregelen en bergsport

Neem voordat je op reis gaat kennis van het beleid en de regels op de bestemming, houd je daarbij ook aan de voorschriften van het RIVM. Voorop staat dat je wijs op reis gaat. Hier vind je klim- en bergsportspecifieke informatie die relevant is voor NKBV-leden over hoe het in zijn werk gaat in de Alpenlanden, in de hut of als je wilt gaan klimmen in één van onze buurlanden.

Corona maatregelen en bergsport

Terug naar overzicht