MENU

Bergsportreizen neemt je mee op pad deze zomer

Hopelijk kunnen we deze zomer weer heerlijk naar de bergen! Wat dacht je van een hutten-, of gletsjertocht, of een alpiene cursus. Tijdens de Week van de Bergsport kun je lezingen volgen waarin we je alles vertellen over, basiskampen, hutentochten, alpiene cursussen en het sportklimprogramma van Bergsportreizen. Van beginner tot gevorderden. Meld je nu aan, en maak kennis met de uitdagendste cursussen.

Alpiene cursussen: ben jij klaar voor een alpiene carrière?

Ongerepte natuur, overweldigende rotsmassieven en spectaculaire uitzichten maken de bergen onweerstaanbaar. Eenmaal verknocht, wil je steeds iets verder. Je krachten meten, je grenzen opzoeken. Met de alpiene cursussen van Bergsportreizen zet je die volgende stap, of je nu jong bent of op leeftijd, alleen of met je gezin, beginner of doorgewinterde alpinist. In kleine groepen neemt Bergsportreizen je mee naar de mooiste plekken van de Alpen. Met het doel zelfstandig bergtochten maken. En de diehards? Die zien we graag terug in een van de specialisatiecursussen of masterclasses.

Tijdens deze lezing, gegeven door Ronald van der Vijgh, vertellen we je alles over de alpiene cursussen van Bergsportreizen. We vertellen je in een aparte lezing alles over de jeugdcursussen.

Alpiene cursussen

Hutten- en gletsjertochten: oerervaring in de bergen

Een huttentocht is een meerdaagse trektocht door de bergen waarbij je overnacht in verschillende berghutten. Deze hutten zijn er in allerlei soorten: van eenvoudige onbemande bivaks tot luxueuze berghotels. Sommige zijn bereikbaar met de auto, veel alleen te voet of per helikopter. Tijdens een huttentocht wandel je van hut naar hut met al je bagage op je rug. Je trekt door alpenweiden en over glooiende bergpaden, maar ook over technisch lastiger terrein, zoals (steile) puinhellingen en sneeuwvelden, met alleen de rust en ruimte van het berglandschap om je heen. ’s Avonds is het heerlijk bijkomen in de knusse berghut. Tijdens deze lezing, gegeven door Mieke Souverein, nemen we je mee in de wereld van hutten en gletsjers.

Hutten- en gletsjertochten

Basiskampen: nieuwe ervaringen

Al jaren een groot succes bij Bergsportreizen: de basiskampen! Waarom kiezen zo veel leden voor deze vakantie? Heb ik tijd voor mezelf en mijn gezin? Welke bergsporten kun je tijdens deze vakantie beoefenen? Is er tijd voor ontspanning? Wat is een themakamp Sneeuw en IJs?

Tijdens deze presentatie, gegeven door Ernst van der Leij, krijg je alle antwoorden.

basiskampen

Jezelf overtreffen in de rots - Sportklimmen

Nederland kent vele klimcentra en ga je even de grens over bij Duitsland of België dan kom je de meest mooie rotsen tegen waar je geweldig kunt sportklimmen. Sportklimmen is uitdagend, een avontuur en bovenal het geeft een gevoel van vrijheid. Vrijheid in bewegen, je bent haast een danser die op de rots zijn weg zoekt. Beleef de natuur en het avontuur, veilig, gezellig en uitdagend.
Sportkliminstructeur Regien Winnubst neemt jullie mee in wereld van het sportklimmen. Welke cursussen kun je doen bij Bergsportreizen om het te leren? Hoe bereid je je goed voor? Het komt allemaal aan bod!

sportklimmen

Nog niet aangemeld?

Dat kan nog, je bent de hele week welkom op deze eerste digitale Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

MELD JE HIER AAN

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

WEEK VAN DE BERGSPORT PROGRAMMA