MENU

Reel Rock Tour komt naar Nederland

Van november t/m januari kun je genieten van Reel Rock 13. 

Age of Ondra

Om de zoveel tijd komt er een sporter langs die zijn sport herdefinieert. Zoals Adam Ondra. De 25-jarige Tsjechische klimmer gaat op onderzoek naar nieuwe doelen. Eind vorig jaar vestigde hij in Noorwegen met 'Silence' en nieuwe route in. Age of Ondra volgt Adam vanuit zijn huis in Tsjechië door heel Europa naar Noord-Amerika. Onderweg oefent hij nieuwe trainingsmethoden en bereikt een eerste niveau van eerste beklimming. Age of Ondra is een zeldzame, intieme reis met een van de grootste atleten op het hoogtepunt van zijn krachten.

Up to Speed

Toen "klimmen" werd aangekondigd als onderdeel van de Olympische Spelen van 2020 was dat een grootste "happening" voor de klimsport. Tegelijk schokten veel klimmers toen ze ontdekten dat een van de drie gecombineerde disciplines die nodig zijn om te strijden voor een medaille.... Speed is. In 'Up to Speed' onderzoekt Zachary Barr deze nog relatief weinig bekende en zelden beoefende subdiscipline van de sport. Hij bekijkt de rol die Speed zal spelen in het vormgeven van de toekomst van klimmen. Barr's reis van de VS naar Frankrijk (de geboorteplaats van modern snelklimmen) naar Zuid-Azië (het is daar eigenlijk enorm groot) mondt uit in een internationale wedstrijd in Moskou, waar snelheidsduivels in minder dan zes seconden een muur van 15 meter bedwingen.

Queen Maud Land

Een droomteam van zes eliteklimmers gaat op expeditie naar een van de laatste grote klimmuren ter wereld: de afgelegen bevroren torens van Antarctica. Jimmy Chin en Conrad Anker klimmen een nieuwe route op de 3600 meter hoge Ulvetann (2930 m). Savannah Cummins en Anna Pfaff beklimmen Holtanna (2650 m). Alex Honnold en Cedar Wright maken een aangrijpende en hilarische blitz van 13 verschillende torenspitsen verspreid over het ijsveld, waaronder een toonhoogte die Honnold "the scariest I have ever led" noemt. In 'Queen Maud Land' (de naam van deze ijzige regio) toont een adembenemende, zelden bezochte wildernis en de moed en visie die nodig is om op de bodem van de wereld te klimmen.

The valley of the moon

Wadi Rum, bekend als de "Valley of the Moon", is een enorm landschap van zandstenen muren in de woestijn van Jordanië. In de hoop om internationale klimmers te lokken, werken twee Israëli's samen met een lokale bedoeïenengids om een 1800 meter lange route aan te leggen. En om uiteindelijk de Amerikaanse klimmer Madaleine Sorkin aan te werven om hun droom te verwezenlijken. De Valley of the Moon onderzoekt het belang van klimmen als een manier om culturele barrières te doorbreken en vriendschap op te bouwen op een avontuur in een van de meest adembenemende gebieden op aarde.