MENU

Petzl NK Lead 2018

Op zaterdagavond 24 november is het NK Lead 2018 in klimhal Neoliet in Utrecht. Nederlands beste klimmers strijden dan om de nationale leadtitel. 

Door de klimmers worden binnen een bepaalde tijd zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel  het eindresultaat. Routebouwers schroeven de grepen in de wand die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft spectaculair te worden! Ben jij erbij? Bestel nu je tickets.

Livestream

Het Petzl NK Lead 2018 wordt via livestream uitgezonden Zo kunnen ook de thuisblijvers van het evenement, de sporters en de routes genieten! 

Over lead

Lead is het koningsnummer van het sportklimmen. Je klimt zo hoog mogelijk in een moeilijke route en bent daarbij gezekerd aan een touw. De wand waar je op klimt is ongeveer 20 meter hoog en hangt over. Leadklimmen is een soort ballet op hoogte.De klimmers hebben 6 minuten om de zeer moeilijke route uit te klimmen. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel  het eindresultaat. Hoofd routebouwer Ulf Lennertz schroeft de grepen in de wand, die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft een spectaculair gezicht te worden. 

Pers

Wil je een persaanvraag indienen voor het NK Lead 2017? Dat kan door het Persaccreditatie formulier in te vullen. Je gegevens worden aan een voorlopige perslijst toegevoegd. Je ontvangt zo snel mogelijk, maar voor 16 november een bevestiging met meer informatie.

  • Graag per persoon een accreditatie invullen
  • Meer informatie via Marijke van Haaren, persvoorlichter (marijke.van.haaren@nkbv.nl)

Persaccreditatie formulier 

Zaterdag 24 november 2018

18.30 uur   Hal gaat open voor publiek
19.30 uur   Start Damesfinale
20.45 uur   Start Herenfinale
22.30 uur   Prijsuitreiking

 

Tickets zijn alleen nog aan de deur verkrijgbaar voor €17,50 p.p.

Adres:
Componistenlaan 3
3451 SX  Utrecht
030 22 71 848

Neoliet.nl/Utrecht

Dames

 

 

 

 

 

 

 

 

Heren