MENU

Open NK Speed 2018

Op zaterdag 17 november wordt het Open NK Speed 2018 bij klimhal IVY Climbing in Sittard georganiseerd. Dit is het eerste NK Speed dat ooit wordt gehouden. Nederlands beste klimmers strijden hier om de eerste nationale speedtitel. 

Het is een Open kampioenschap, hierdoor kunnen buitenlandse Speed klimmers ook deelnemen. Bij de discipline Speed moeten klimmers zo snel mogelijk de 15 meter hoge IFSC speed route klimmen. Op het NK mogen jeugd B klimmers deze eerste editie ook meedoen, omdat er in 2018 geen NJK Speed is gehouden.

Het is een Open NK Speed, hierdoor kunnen buitenlandse deelnemers ook deelnemen. 
 Voor deelname aan het Open NK Speed 2018 geldt dat:

  • De deelnemer lid moet zijn van de NKBV of een andere landelijke bond die aangesloten is bij de IFSC.
  • De deelnemer akkoord gaat met het dopingreglement.
  • Leeftijd: vanaf geboortejaar 2004 (Jeugd B)

Over speed

Speed is één van de drie wedstrijddisciplines binnen de klimsport. Het is de enige van de drie wedstrijddiscipline die ook ontstaan is als wedstrijdvorm. De deelnemers klimmen dan ook in duels tegen elkaar wat garant staat voor veel spektakels! Bij speed draait het om de totale beheersing van de IFSC Speed route, waarbij maximale snelheid en controle over de beweging met elkaar in balans moeten blijven.

Op dit moment zijn er nog geen officiële nationale Speed records gevestigd. We denken dat Jorg Verhoeven op dit moment met een persoonlijk record van 12,43 sec de snelste Nederlander is en Carlijn Hukkelhoven de snelste Nederlandse dame is met een persoonlijk record van 24,26 sec. Wellicht dat deze officieuze records op zaterdag 17 november verbroken gaan worden op het eerste Open NK Speed!

Zaterdag 17 november 2018

14.30 uur   Start Training ronde Heren en Dames
15.30 uur   Kwalificatie Heren en Dames
17.30 uur   Eind kwalificatie Heren en Dames
20.00 uur   Start Finale ronde Heren en Dames (1/4 of 1/8 finale)
21.30 uur   Prijsuitreiking

Deelnemers

Voor deze wedstrijd heb je geen ticket nodig. 

 

Adres:

IVY Climbing
Milaanstraat 1115
6135 LH Sittard

www.ivyclimbing.nl