MENU

Open dag rotsbeheer Le Paradou, België

Om de rotsen in België beklimbaar te houden is veel onderhoud nodig. Jouw hulp is daarbij hard nodig! Benieuwd wat er komt kijken bij het inrichten van een klimgebied qua behaken, natuurbeheer en verwijderen van losse rots? Kom dan meehelpen bij de open dag op 25 maart bij de Rochers du Paradou in Yvoir.

KBF

De Vlaamse klimfederatie KBF nodigt iedereen uit om op 25 maart dag te komen proeven wat komt kijken bij het inrichten en onderhouden van de rotsen. Ook mensen met beperkte rotsklimervaring zijn welkom!

👷‍♂️ PROGRAMMA / INHOUD 👷‍♀️

  • 09:30 uur verwelkoming bij de stuw in de Maas
  • context rotsbeheer BRT
  • demo's route-aanleg & touwtechnieken bij rotsbeheer
  • deelname rotsbeheerswerken: er wordt voor gezorgd dat ook mensen met beperkte rotsklimervaring kunnen deelnemen: naast poetsen van de rotsen kan er bijvoorbeeld ook geholpen worden bij snoei-en onderhoudswerken.

⚠ BELANGRIJK ⚠

  • Voorzie zeker aangepaste kledij die tegen een stootje kan, werkhandschoenen, stevig schoeisel, een helm en een middagmaal.
  • Parkeer op de juiste locatie (zie NKBV Tochtenwiki).

✒ AANMELDEN ✒

NKBV-leden

NKBV-leden zijn uiteraard welkom. Als Nederlandse deelnemer wordt je door de NKBV rotswerk-teams, de zogenaamde Dutch Rebolting Teams ontvangen en je zult onder hun begeleiding aan de slag gaan. We hopen via dit soort dagen het aantal enthousiastelingen dat regelmatig meehelpt met de DRT's uit te breiden. De NKBV zal je reiskosten vergoeden (à € 0,23/km). Probeer wel zoveel mogelijk te carpoolen.

Kun je deze dag niet, maar heb je wel interesse om je op regelmatige basis in te zetten voor het inrichten en onderhoud van de Belgische klimmassieven? Neem dan contact op via sport@nkbv.nl. Check hier de overige data voor het onderhoud van de Belgische rotsen.

Het Rebolting Team in actie in Maizeret. Foto: KBF Belgian Rebolting Team

Lees meer over het onderhoud van de Belgische en Duitse klimgebieden.