MENU

Open dag rotsbeheer in Yvoir, België

Om de rotsen in België beklimbaar te houden is veel onderhoud nodig. Jouw hulp is daarbij hard nodig! Benieuwd wat er komt kijken bij het inrichten van een klimgebied qua behaken, natuurbeheer en verwijderen van losse rots? Kom dan meehelpen bij de open dag op 26 november op de Rochers du Paradou in Yvoir.

De Vlaamse klimfederatie KBF nodigt iedereen uit om deze dag te komen proeven van het rotswerken. Ook mensen met beperkte rotsklimervaring zijn welkom!

👷‍♂️ PROGRAMMA / INHOUD 👷‍♀️

  • 09:30 uur verwelkoming
  • context rotsbeheer BRT (te Yvoir)
  • demo's route-aanleg & touwtechnieken bij rotsbeheer
  • deelname rotsbeheerswerken: er wordt voor gezorgd dat ook mensen met beperkte rotsklimervaring kunnen deelnemen: naast poetsen van de rotsen kan er bijvoorbeeld ook geholpen worden bij snoei-en onderhoudswerken.

⚠ BELANGRIJK ⚠

  • Voorzie zeker aangepaste kledij die tegen een stootje kan, werkhandschoenen, stevig schoeisel, een helm en een middagmaal.
  • Parkeer op de juiste plek (zie Tochtenwiki NKBV)

✒ AANMELDEN ✒

  • Stuur een mailtje naar collectieve.rotsbeheerdag@gmail.com met opgave van naam/namen deelnemers.

NKBV-leden

NKBV-leden zijn uiteraard ook welkom. Als Nederlandse deelnemer wordt je door de NKBV rotswerk-teams ontvangen. Er zijn momenteel drie teams (Midden-Nederland, Asterdam en Zuid), maar we hopen mede via dit soort dagen het aantal teams uit te breiden. Je zult dit weekend onder hun begeleiding aan de slag gaan.

Wanneer je met regio, SAC of klimvereniging met minimaal 4 personen komt en het van te voren aangeeft via sport@nkbv.nl dan vergoeden we de reiskosten (à € 0,23/km). Heb je interesse om je op regelmatige basis in te zetten voor het inrichten en onderhoud van de Belgische klimmassieven? Neem ook dan contact op via sport@nkbv.nl.

Check hier de overige data voor het onderhoud van de Belgische rotsen.

Het Rebolting Team in actie in Maizeret. Foto: KBF Belgian Rebolting Team

Lees meer over het onderhoud van de Belgische en Duitse klimgebieden.