MENU

NKBV Bergsportdag

Op 20 januari 2019 organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging de Bergsportdag in het NBC te Nieuwegein. Het evenement is de start van je bergvakantie. Of je nou gaat wandelen, klimmen of zelfs trailrunnen. Meer dan 5.000 bezoekers volgen lezingen en workshops, bekijken de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van bergsportmateriaal en laten zich inspireren voor hun volgende avontuur in de bergen. Kom jij ook? De beurs is geopend van 9:45 uur tot 17:00 uur. We zetten de redenen om de Bergsportdag te bezoeken op een rij:

 • het grootste bergwandelevenement van Nederland;
 • ga naar lezingen om je te laten inspireren door een van de grote sprekers uit de klim- en bergsport, tochtleiders en gebieden;
 • doe mee aan praktische workshops, waarin je bijv. leert welke schoenen het best bij jou passen, hoe je je tas inpakt en hoe je de Tochtenwiki gebruikt;
 • ontmoet berggidsen, tochtleiders en echte materiaalkenners. Iedereen heeft een passie voor klim- en bergsport;
 • test het nieuwste materiaal bij een van de vele exposanten. Zo kan je bijvoorbeeld bergwandelschoenen en backpacks testen op het wandelparcours! 
 • maak gebruik van een van de vele aanbiedingen en acties van de exposanten;
 • maak kennis met het reisprogramma van Bergsportreizen.nl en boek direct jouw bergvakantie!

Deelnemers & programma 2018 Facebook event

Ben jij erbij? We zien je graag op de Bergsportdag! Toegang is voor NKBV-leden gratis op vertoon van hun NKBV-ledenpas. Niet-leden betalen € 5,- in de voorverkoop. Aan de deur kost een ticket € 7,-. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen.

Heb je vragen over de Bergsportdag? Mail dan naar bergsportdag@nkbv.nl. 

 

De hoofdlezingsprekers van de Bergsportdag zijn bekend! Het volledige lezingen- en workshopprogramma zal in december worden gepubliceerd. Volg alvast het Facebook evenement om op de hoogte gehouden te worden.

Hanjörg Auer

Hansjörg heeft altijd geloofd dat bergen niet alleen plaatsen van betoverende schoonheid zijn, maar ook poorten naar opwinding en nieuwe ervaringen. Op de Bergsportdag vertelt hij over een van zijn vele avonturen! 

Jolanda Linschooten

Jolanda Linschooten vertelt op de Bergsportdag over haar avonturen op de Haute Route in de Pyreneeën. 

Alex Megos

De Duitse geweldenaar Alexander Megos komt naar de Bergsportdag! Naast een lezing geeft hij ook een aantal clinics.

Ben jij erbij? We zien je graag op de Bergsportdag! Toegang is voor NKBV-leden gratis op vertoon van je NKBV-ledenpas. Niet-leden betalen € 5,- in de voorverkoop. Aan de deur kost een ticket € 7,-. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen.

Koop hier vanaf 1 december 2018 je tickets. 

De Bergsportdag wordt georganiseerd in het NBC te Nieuwegein.

Adres
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

Plan je route met Google Maps.

Openbaar vervoer
Met het OV is het NBC gemakkelijk te bereiken. Met tram 60 en 61 ben je binnen 15 minuten bij het NBC vanaf Utrecht Centraal. Wanneer je bij halte Zuilenstein uitstapt, sta je recht voor de deur van het NBC. Plan je route via 9292.

JOUW STAND OP DE BERGSPORTDAG?
 

Sta op zondag 20 januari 2019 als exposant op de Bergsportdag in Nieuwegein, het grootste bergsportevenement van het jaar. De NKBV organiseert de Bergsportdag voor o.a. haar 64.000 leden maar ook niet-leden weten de Bergsportdag ruimschoots te vinden. Ruim 5.000 bezoekers laten zich tijdens het evenement informeren over reis- en cursusmogelijkheden, de nieuwste materialen en de mooiste bergsportgebieden. Daarnaast is er een indrukwekkend lezingenprogramma met nationale en internationale bergsporters. 

Waarom kom je als exposant naar de Bergsportdag?

 • Persoonlijk contact met je doelgroep
 • Ontmoet ambassadeurs van de bergsport
 • Oprecht geintresseerde bezoekers met specifieke vragen
 • Kwalitatieve bezoekersdoelgroep en echte interactie
 • Grootste Bergsportevenement van Nederland
 • Snel groeiend evenement; elk jaar weten meer bezoekers de Bergsportdag te vinden

Standhouders die affiniteit hebben met bergsport komen naar de Bergsportdag, zoals:

 • Outdoor merken
 • Importeurs & buitensportwinkels
 • Toeristenbureaus & regio's
 • Klimhallen
 • NKBV commissies & regio’s

Er zijn 2 zalen voor alle exposanten. In deze zalen is de beursvloer ingedeeld in een landenpaviljoen, het NKBV-plein, materialen, een bergrestaurant en het activiteitenplein. Kies een standformaat voor jouw organisatie, kies daarbij een van de mediakanalen om de exposure langer te laten lopen dan alleen tijdens het evenement en stuur het inschrijfformulier op. Heb je een vraag? Stuur deze dan naar bergsportdag@nkbv.nl.

Inschrijfformulier Plattegrond

Floorplan Subscribe

Proposition

Vernieuwde standbouw

Vanaf de Bergsportdag 2019 stappen we af van de standaard standbouw en gaan we over op onderstaand concept. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail dan naar bergsportdag@nkbv.nl