MENU

NK Toerskiën 2019

Ze rennen op hun ski's de berg op om vervolgens in off-piste terrein zo snel mogelijk bij de finish te komen. Onderweg genieten ze van de mooiste berguitzichten. Een loodzware race voor fitte toerskiërs. Dat is het NK Toerskiën 2019. Doe je mee?

 Direct inschrijven

Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart organiseert de NKBV het NK Toerskiën 2019 als onderdeel van de Marmotta Trophy, een bestaand kampioenschap in het Martelldal in Zuid-Tirol. Het NK Toerskiën bestaat uit twee delen: de Vertical Race en de Individual Race. Bekijk de highlights van de Marmotta Trophy voor een impressie van deze toerskiwedstrijd.

 

Parcours

 

Hoe precies de route van het NK Toerskiën zal zijn, is afhankelijk van veiligheid or weersomstandigheden. De laatste parcoursinformatie voor de individual race zal worden gegeven tijdens de technische briefing op 2 Maart 2019 om 17.30 in het Bürgerhaus van Martell. Bekijk de actuele parcoursinformatie.

Zaterdag 2 maart - Vertical 

7.30 - Opening Race Office en uitgave startnummers in het Biathlon centrum "Grogg"

9.30 - Verzamelen deelnemers bij de start (Hotel Paradiso)

9.00-9.45 - Afgifte rugzak / tas (Kleidertransport) voor transport naar Martellerhütte bij het dalstation van de goederenlift Martellerhütte

10.00 - Massastart Race en Hobby klasse

15.00 - Laatste afdaling onder begeleiding

 • Na de finish van alle deelnemers vindt de prijsuitreiking plaats in de Martellerhütte
 • Er is geen lift beschikbaar. Alle deelnemers en toeschouwers moeten zelfstanding naar beneden met ski of sneeuwschoenen

Zondag 3 maart - Individual Race

6.30 - Opening Race Office en uitgave startnummers in het Biathlon centrum "Grogg"

8.30 - Verzamelen deelnemers bij de start (Hotel Paradiso)

9.30 - Start "Italienische Kampioenschap- Teams" Cat. Master en Senior Mannen

9.35 - Start "Italienische Kampioenschap- Teams" Cat Master en Senior Vrouwen en Junior/Cadetten

9.45 - Start deelnemers Alpencup en NK Toerskiën 2019 in de Individual Race

 • Rond 12.00 is de huldiging in het finishgebied
 • Rond 14.30 vindt de prijsuitreiking plaats in het Bürgerhaus

Het NK Toerskiën 2019 vindt plaats in het Martelldal in Zuid-Tirol.

Over het Martelldal

In vakantieregio Laces - Martelldal staat vakantiegangers een bijzondere combinatie te wachten: aardbeien, gletsjers en cultuur. De belangrijkste plaats van deze regio is Laces, een gezellig dorp met een vleugje stadse flair. Het is de ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Wat dacht u van een tochtje met de kabelbaan naar het bergdorpje S. Martino/St. Martin? Hiervandaan kunt u verder naar de dorpjes Coldrano/Goldrain, Morter en Tarres/Tarsch of naar het idyllische Martelldal. Dit dal, dat begint op 950 meter en reikt tot de gletsjers van de berg Cevedale op 3769 meter hoogte, maakt deel uit van nationaal park Stilfserjoch. Met zijn vele paden en trails een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Een aanrader is de Erdbeerweg, een wandelroute door het hoogstgelegen aaneengesloten aardbeiengebied van Europa. Lees meer.

Doe jij mee aan de elfstedentocht van het toerskiën? Het NK Toerskiën 2019 is een prachtige race waaraan je mee kunt doen als prestatie toerskiër, maar ook als recreant. Je kunt deelnemen aan het NK Toerskiën 2019 als je NKBV-lid bent en de Nederlandse nationaliteit hebt. Inschrijven gaat via de officiële website van de Marmotta Trophy. Let op! Er kan alleen online worden ingeschreven. Ter plaatse is dit niet meer mogelijk. Schrijf je in voor:

 • Vertical vóór 28 februari, 18:00 uur
 • Individual Race vóór 1 maart, 18:00 uur
 • Beide races vóór 28 februari, 18:00 uur

 Inschrijven

Kosten deelname

Omdat we het NK Toerskiën 2019 organiseren als onderdeel van de Marmotta Trophy, krijg je als deelnemer een korting op je inschrijving die kan oplopen tot € 25! De kosten zijn als volgt:

Onderdeel Korting  Deelnemersprijs
Vertical (€ 25,-) € 10,- € 15,-
Individual Race (€ 50,-) € 10,- € 40,-
Pakket van Vertical + Individual Race (€ 75,-) € 25,- € 50,-

Infoboekje

In het infoboekje over het NK Toerskiën 2019 vind je alle informatie over slaapaccommodaties, de routes, verplichte uitrusting en meer.

Download het infoboekje

Inschrijfvoorwaarden

 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
 • Je bent lid van de NKBV
 • Je schrijft je in voor de sluitingsdata
 • Je hebt de online inschrijving helemaal afgerond
 • Je hebt kennis genomen van de reglementen