MENU

NJK Lead 2018

Op zaterdag 8 december organiseert de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) in klimhal Neoliet Utrecht het NJK Lead 2018. Nederlands beste Jeugd klimmers strijden hier om de nationale jeugd Leadtitel. 

Door de klimmers worden binnen een bepaalde tijd zeer moeilijke klimroutes tot een hoogte van ongeveer 20 meter geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel  het eindresultaat. Routebouwers schroeven de grepen in de wand die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft spectaculair te worden! Ben jij erbij? 

Over Lead

Lead is het koningsnummer van het sportklimmen. Je klimt zo hoog mogelijk in een moeilijke route en bent daarbij gezekerd aan een touw. De wand waar je op klimt is ongeveer 20 meter hoog en hangt over. Leadklimmen is een soort ballet op hoogte.De klimmers hebben 6 minuten om de zeer moeilijke route uit te klimmen. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel  het eindresultaat. Hoofd routebouwer Sam van den Vorstenbosch schroeft de grepen in de wand, die de klimmers tot het uiterste dwingen. Dat belooft een spectaculair gezicht te worden. 

Zaterdag 8 december 2018

Op dit moment is er nog geen voorlopig tijdschema

Deelnemers

Voor deze wedstrijd heb je geen ticket nodig. 

 

 

Adres:

Neoliet Utrecht
Componistenlaan 6
3451 SX Utrecht

www.neoliet.nl/utrecht