MENU

Klim- en bergsportactiviteiten in Nederland

Gezamenlijke buitenactiviteiten in Nederland

Vanaf maandag 11 mei is het behalve voor kinderen en jongeren ook voor volwassenen mogelijk om samen buitenactiviteiten te doen. Dat betekent dat bijvoorbeeld wandelafspraken met meer mensen samen weer mogelijk is. Goed nieuws voor de NKBV-Regio's en de secties 50 Plus en Zwerftochten.

samen buiten

Binnen klimmen

Sinds 11 mei is het mogelijk om op klim- en boulderwanden in de buitenlucht te klimmen. Een flink aantal klim- en boulderhallen heeft daarom snel boulderwanden naast hun pand gebouwd. De klim- en boulderhallen openen op 1 juli hun deuren weer voor binnenklimmers.

klimmen in de hal

Wedstrijden

Wedstrijden binnen de nationale leadcompetitie zijn geannuleerd tot 1 september. Dat betekent dat vooralsnog de eerste nationale wedstrijd Lead 3, plaatsvindt op 5 september, maar alleen als dan de klimhallen dan al minimaal 6 weken open zijn.

opening klimhallen

De Series

De wedstrijden van de Series zijn ook tot 1 september geannuleerd. Over een eventuele herplanning van de wedstrijden kunnen we op dit moment nog niets zeggen. Houd deze pagina en het Wedstrijd Administratie Systeem (WAS) in de gaten voor de laatste stand van zaken.

WAS

Uitzendingen NL Team

In het geval van uitzendingen van het Nederlands Team naar internationale wedstrijden houden we de ontwikkelingen in het betreffende land scherp in de gaten. Daarnaast hebben we direct contact met de organisaties van de diverse wedstrijden, zodat we tijdig weten of wedstrijden doorgaan of niet. Vooralsnog zijn alle internationale wedstrijden, waaronder de Aziatische en Europese kampioenschappen opgeschort tot na juli. De Internationale Federation of Sportsclimbing streeft er naar om dit jaar in elke discipline ten minste één European Cup en één European Youth Cup te organiseren. Daarnaast zijn de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, waarin de klimsport voor het eerst vertegenwoordigd is, verplaatst naar 2021.

Grote solidariteit, ook in de sport

Iedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook de sport.

Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen. Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.

Er komen veel vragen binnen, daarom heeft de sportkoepel een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in vier categorieën: algemene vragen, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden.

FAQ NOC*NSF