MENU

Binnenklimmen en wedstrijden

Wedstrijden

Alle competitiewedstrijden in 2020 zijn geannuleerd. Wanneer de competities van 2021 worden opgestart, is nog niet bekend.

Meer info covid-19 wedstrijdprotocol

De Series

De wedstrijden van de Series zijn geannuleerd. Over een eventuele herplanning van de wedstrijden kunnen we op dit moment nog niets zeggen. Houd deze pagina en het Wedstrijd Administratie Systeem (WAS) in de gaten voor de laatste stand van zaken.

WAS

Uitzendingen NL Team

In het geval van uitzendingen van het Nederlands Team naar internationale wedstrijden houden we de ontwikkelingen in het betreffende land scherp in de gaten. Daarnaast hebben we direct contact met de organisaties van de diverse wedstrijden, zodat we tijdig weten of wedstrijden doorgaan of niet. De Olympische Spelen van 2020 in Tokio, waarin de klimsport voor het eerst vertegenwoordigd is, zijn verplaatst naar 2021.

Binnen klimmen

Sinds 15 december zijn de klim- en boulderhallen opnieuw gesloten tot minimaal 19 januari. Bij mogelijke versoepeling is er beperkte capaciteit in de hallen en moet je reserveren voordat je gaat klimmen. Er mogen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn in sportgelegenheden en de horeca is gesloten. Daarnaast wordt er dringend geadviseerd om binnen een mondkapje te dragen. De toepassing van dit advies verschilt per locatie. Vraag na bij jouw hal hoe hiermee wordt omgegaan.

klimmen in de hal

Grote solidariteit, ook in de sport

Iedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook de sport.

Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen. Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.

Er komen veel vragen binnen, daarom heeft de sportkoepel een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in vier categorieën: algemene vragen, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden.

FAQ NOC*NSF