MENU

Binnenklimmen en wedstrijden

Binnen klimmen

Per 14 januari heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Bij sporten op binnensportlocaties zoals klim- en boulderhallen is er voor sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist. Het houden van 1,5 meter is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Waar mogelijk wordt de 1,5 meter gehanteerd. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.

Binnen- en buitensportlocaties zijn geopend. Wedstrijden en trainingen onderling in de hal zijn toegestaan.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

  • vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Lees voordat je je tas pakt om naar de hal te gaan het NOC*NSF protocol verantwoord sporten en neem de geldende algemene coronamaatregelen in acht. Kijk op de website van jouw hal of je moet reserveren voor jouw klimsessie.

Wedstrijden

Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen hal zijn toegestaan. De wedstrijden van de nationale competitie laten dus nog even op zich wachten. De commissie wedstrijdsport is momenteel druk bezig om de wedstrijdkalender opnieuw in te richten. Zodra de planning definitief is, ontvang je bericht. De regionale wedstrijden, De Series, mogen wel weer doorgaan. Al zullen de aankomende wedstrijden herpland worden omdat het belangrijk is dat de klimmers eerst weer de tijd hebben gehad om te trainen om zo de kans op blessures te verkleinen.

kalender covid-19 wedstrijdprotocol

Veelgestelde vragen

Sportkoepel NOC*NSF heeft de meest gestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en sport onder elkaar gezet. Je vindt ze in vier categorieën: algemene vragen, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden.

FAQ NOC*NSF