MENU

Routebouwer

Opleidingen voor Routebouwer

Als routebouwer heb jij door de kwaliteit van jouw routes en boulders direct invloed op de beleving van de klimsport in Nederland: je daagt klimmers uit en laat hen plezier beleven in jouw routes en boulders.

Nederland telt bijna 40 klimhallen en het aantal boulderhallen is zo explosief gegroeid dat er bijna evenveel zijn. Jaarlijks is er in al die hallen behoefte aan duizenden klimroutes en evenzoveel boulders. En dus aan routebouwers. Iets voor jou? Als routebouwer heb jij door de kwaliteit van jouw routes en boulders direct invloed op de beleving van de klimsport in Nederland: je daagt klimmers uit en laat hen plezier beleven in jouw routes en boulders.

De NKBV ontwikkelt op dit moment een opleidingstraject voor routebouwers, dat bestaat uit drie niveaus:

  • Als Routebouwer 2 (Boulder of Lead) bouw je routes voor lokale hallen. Je maakt onderdeel uit van het bouwteam en werkt samen op routebouwdagen.
  • Als Routebouwer 3 (Boulder of Lead) kun je als hoofdroutebouwer functioneren in de hal. Je stuurt een bouwteam aan, je bouwt samen met je bouwteam aansprekende routes of boulders voor de klanten in de hal, op verzoek van de trainers of voor lokale wedstrijden. Bij nationale wedstrijden kun je onderdeel uitmaken van het bouwteam.
  • Als Hoofdroutebouwer 4 (Boulder of Lead) ben je hoofdroutebouwer voor nationale wedstrijden.

Routebouwer 2
RTB2 - Klimsport

De eerste stap naar routebouwer is de cursus Routebouwer 2, waarmee je zelfstandig routebouwer wordt.

Meer info
Routebouwer 3
RTB3 - Klimsport

De opleiding Routebouwer 3 wordt op dit moment nog ontwikkeld. Deze opleiding leidt op tot hoofdroutebouwer in de hal en geeft daarnaast de basis voor het bouwen van wedstrijdroutes en/of boulders.

Meer info
Hoofdroutebouwer 4
RTB4 - Klimsport

De opleiding tot hoofdroutebouwer 4, leidt op tot hoofdroutebouwer voor nationale wedstrijden. Na afronding van de opleiding treed je toe tot de nationale hoofdroutebouwerspoule.

Meer info